Ter Leede faalt tegen tien man van Ajax (am)

Ter Leede faalt tegen tien man van Ajax (am)
Sassenheim

In de strijd om de titel in de hoofdklasse heeft Ter Leede een grote kans laten liggen. Op eigen veld ging de ploeg van trainer Henk Wisman ruim onderuit tegen de tien man van middenmoter Ajax: 0-3. En dat terwijl koploper Achilles Veen niet verder kwam dan 1-1 op bezoek bij RVVH.

Een gelukje dus voor de Sassenheimers, omdat de achterstand op de nummer één nog altijd slechts twee punten is. Toch heerste de teleurstelling.

Meer dan tachtig minuten lang speelde Ter Leede met een man meer tegen Ajax, dat al vroeg in de wedstrijd verder moest zonder Roy Deken. De verdediger moest met een rode kaart inrukken, nadat hij de doorgebroken Vincent Ammerlaan had aangetikt.

De bezoekers uit Amsterdam lieten zich vervolgens terugzakken op eigen helft. Toch kreeg Ter Leede, waar de geschorste Mitchell Kappenberg, Tomas Arroyo en Mike Boelee ontbraken, genoeg mogelijkheden om te scoren.

Blunder

Uit vijf opgelegde kansen in de eerste helft prikte de thuisploeg er niet een raak, terwijl Ajax via Reda Kharkouch wel de score opende na een blunder van Bogdan Constantin.

De doelman, die na dit seizoen vertrekt naar competitiegenoot Swift, toonde zich de laatste weken al wat onzeker en ging eerder tegen Smitshoek (2-2) ook al in de fout. Voor Wisman is dat echter geen reden om aan Constantin te twijfelen en Ruben van der Does in te zetten.

„Bogdan (Constantin, red.) is voor mij altijd een betrouwbare doelman geweest. Nu maakt hij wat foutjes, maar ik blijf vertrouwen in hem houden”, benadrukte de Amsterdamse oefenmeester.

Dubbel gedekt

Als Ter Leede ’gewoon’ een kans had benut, dan had niemand na de wedstrijd gesproken over de blunder van Constantin. „We begonnen ontzettend slap en de scherpte ontbrak in de afronding. Bij rust hadden we eigenlijk al 3-1 moeten voor staan”, aldus Wisman.

Waar Ter Leede in de eerste helft nog wat ruimte kreeg, vooral via de gevaarlijke Marc de Kruijs, spijkerde Ajax het na rust helemaal dicht achterin. Zo werd de linksbuiten door de verdediging van Ajax dubbel gedekt, waardoor de Sassenheimers nauwelijks meer mogelijkheden creëerden.

„Het was moeilijk om er doorheen te komen”, bevestigde De Kruijs, die in de eerste helft op dreef was op de linksbuitenpositie. „Na de pauze ging het gewoon minder. We lieten onze tegenstanders lopen en de ruimtes werden te groot.”

In nog geen drie minuten tijd profiteerde Ajax daarvan twee keer. „Echt ongelooflijk, we krijgen het zo in onze voeten geschoven door die vroege rode kaart en dan nog niet winnen”, baalde De Kruijs, die met Ter Leede in de race blijft voor de titel en directe promotie naar de derde divisie.

Ter Leede-Ajax 0-3

10. Kharchouch 0-1, 74. Akoy 0-2, 76. El Amrani 0-3. Rode kaart: 7. Deken. Scheidsrechter: De Gast. Toeschouwers: 600.

Ter Leede: Constantin, Vierbergen, Van der Lans, Troost, Robertson, Bok, Zwetsloot, Dingjan (71. Van Stijn), Siali (71. Splinter), Ammerlaan, De Kruys.

Meer nieuws uit Sport Regionaal