Ruime zeges voor leiders Fiks en Velocitas

Michel van Gent
Korfbal

Fiks bevestigde de koppositie in de eerste klasse E met een ruime 12-23 zege op IJsselvogels.

Kevin Vreeken (8), Roy Vreeken en Dominic van Welzen (4) waren goed op schot, maar ook de verdediging blonk uit in de eerste helft (1-10 rust).

Pernix had de opstelling bij Vitesse veranderd, want Debbie van Alphen en Stijn Gillissen begonnen in de basis. De Leidenaars speelden in de eerste helft nog wat onwennig (3-7 rust), maar lieten zich niet meer achterhalen, mede door doeltreffend invallen van Geertje Wolzak (2) en Christel Zwanenburg: 14-16 winst.

KZ Danaïden zette bij ALO al na drie minuten Ferdi Bekken in voor Roy Christiaanse, die na een aanvaring met zijn heer geel had gekregen. De vroege invaller zou in het vervolg net als Ferry Jansen zes goals maken, waarmee zij een belangrijke bijdrage leverden aan de 18-21 winst.

Velocitas staat fier aan de leiding in de tweede klasse E na de 23-12 zege op VZOD. Ivar van Driel (3), Jet van Osnabrugge en Joachim Jägel maakten een einde aan de terugval tussen 9-1 en 11-8 door 16-9 te maken.

Madjoe incasseerde bij ZKC ’31 een kansloze 25-13 nederlaag. Coach Jordy Lepelaar, die voor een seizoen bijtekende, zag Matthijs van Putten vier keer scoren als invaller voor Jasper de Koning, die na een botsing duizelig werd.

Crescendo begon bij Dubbel Zes slordig met veel strafworpen tegen (10-6 rust), maar bleef daarna in het spoor van de leider: 16-12 eindstand. Daan Huigsloot (5) en Joris Cornelissen (4) maakten de meeste treffers.

Fluks kreeg uitstel voor het bezoek aan Keep Fit, omdat er niet genoeg spelers beschikbaar waren.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.