Verbouwing Parallel Boulevard Noordwijk jaar later

De Parallel Boulevard in Noordwijk.

De Parallel Boulevard in Noordwijk.© Archieffoto Leidsch Dagblad

Peter van der Hulst
Noordwijk

De reconstructie van de Parallel Boulevard in Noordwijk is met een jaar uitgesteld. De werkzaamheden beginnen pas in september 2018. De gemeente heeft dat in een brief aan omwonenden meegedeeld.

Het uitstel van de omvangrijke herinrichting van deze belangrijke verkeersader heeft alles te maken met het grondwaterpeil in Noordwijk aan Zee. In de kern zijn de afgelopen jaren vele klachten over wateroverlast gekomen. De aanleg van een infiltratieriool moet ervoor zorgen dat het water in de grond kan wegzakken. Maar de buizen kunnen pas de grond in als het waterniveau op de Parallel Boulevard fors is gedaald. Een onlangs aangelegde drain onder de Koningin Wilhelmina Boulevard had daarvoor moeten zorgen, maar die installatie functioneert nauwelijks. Onderzoek moet uitwijzen hoe dat kan.

De gemeente verwacht niet dat het grondwaterpeil in september dit jaar zodanig is gezakt dat het werk aan de Parallel Boulevard kan beginnen. Reden om het project een jaar op te schuiven. De herinrichting moet een betere verbinding tussen kust en het achterland opleveren. Een lastige klus, omdat enerzijds een aantrekkelijk ’verblijfsklimaat’ wordt nagestreefd en anderzijds rekening moet worden gehouden met ruim 7000 voertuigen, waaronder 282 bussen. In de toekomst komt daar nog een snelbus bij. Daarom komen er niet alleen middengeleiders, maar worden ook kruisingen aangepast.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.