Landelijke Anbo houdt terugbetaald fraudegeld Voorschotense penningmeester

Marieta Kroft
Voorschoten

De Voorschotense Anbo-leden kunnen fluiten naar het geld dat de toenmalige penningmeester circa vijf jaar geleden verduisterde.

Het geld dat de man inmiddels heeft terugbetaald, blijft in de kas van de landelijke Anbo. ,,Net als iedere activiteitenteam in Nederland, kan Voorschoten er een beroep op doen op de bekostiging van bepaalde activiteiten’’, aldus woordvoerster Renee de Vries.

Peter de Boer, tot voor kort voorzitter en secretaris van de Voorschotense afdeling, is teleurgesteld. ,,De penningmeester heeft het hele bedrag van ruim 30.000 euro terugbetaald. De landelijke Anbo heeft toegezegd dat het geld met aftrek van de kosten, terug zou vloeien naar Voorschoten.’’ Ambtelijk secretaris Peter Spierings van de landelijke Anbo bevestigt dat in een email aan eind 2014 en september 2015.

Volgens De Vries klopt dat. ,,Sindsdien is de werkwijze bij de Anbo veranderd. Er zijn geen afdelingen meer en ze hebben ook geen eigen rekening meer. Vandaar dat voor de Voorschotense Anbo-leden dezelfde regels gelden als voor ieder Anbo-lid.’’

De Boer zegt dat hij daarom subsidievoorstellen heeft gedaan voor langdurige zaalhuur, inrichting van een seniorenruimte en de aanschaf van computers. Hij kreeg te horen dat deze zaken niet voor bekostiging in aanmerking komen. Hij geeft de strijd om de Voorschotense centen terug te krijgen, op. ,,Rest mij om als laatste voorzitter het licht van de afdeling uit te doen.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.