Imagoherstel voor vv Noordwijk

Noordwijker Maurits Splinter ontdoet zich van Rupert Dorothea. Foto Orange Pictures/Willem Jan Dijkdrent

Hielke Biemond
Noordwijk

Met een schitterende trap schoot Diederick Hoogerwaard in het sleutelduel tegen Spijkenisse zijn ploeg naar de 2-1 en de vijfde triomf op rij. Het Noordwijk van Dogan Corneille steeg daardoor naar plek zes op de ranglijst en is de belangrijkste gegadigde voor de tweede periodetitel. Bovendien bleef het zicht op de tweede plek achter het ongenaakbare Katwijk intact. ,,Noordwijk hoort minimaal thuis in de subtop. Dat hoort bij de status van deze club,’’ aldus Corneille.

Dat imago zijn de roodbroeken langzamerhand aan het terugwinnen. Nadat de maanden september en oktober Noordwijk niet meer dan vijf punten hadden opgeleverd, werd Oscar Alkemade ingeruild voor Corneille. Assistent-trainer John van Veen plaveide als interim met een 5-1 winst op FC Rijnvogels de weg voor de mooie reeks onder Corneille. ,,En alle overwinningen waren terecht,’’ aldus trainer, die voor de zege op Spijkenisse geen uitzondering maakte. Toch was Corneille voorafgaand aan het duel nog voorzichtig. Dat was niet onterecht want hoewel Noordwijk een licht overwicht had, bleek de counter van Spijkenisse een factor om rekening mee te houden.

Het centrum van Noordwijk, waar Bob Hoogkamer de scepter zwaaide, bewees niet waterdicht te zijn. Spijkenisse-spits Julien Gret kreeg kansen maar hij had het fortuin niet mee. Eerst ranselde Mustafa Amezrine een vervaarlijk schot van de aanvaller knap uit de bovenhoek tikte en na de pauze trof hij de paal. Meest opvallende man bij Noordwijk was verdediger Raymond Manuputty die samen met Stefano Gonçalves de dynamische rechterkant van Noordwijk vormde. Vanaf die kant werden de meeste geslaagde aanvallen van Noordwijk opgezet en vrijwel altijd was Manuputty de man die de voorzet gaf. Het was opvallend dat door thuisclub weinig mee gedaan werd. Mede omdat Marios Lomis bepaald niet zijn beste wedstrijd speelde en de balvaste Mohammed Faouzi maar niet in schietpositie kwam. Maar het meest verbaast nog dat zodra Manuputty in balbezit kwam, zich niemand echt geroepen voelde om de tweede paal adequaat te bezetten.

,,We werken eraan,’’ zei Manuputty. ,,Als we hierop blijven oefenen dan weet ik zeker dat er goals uit de voorzetten gaan vallen.’’ Het meest in het oog springende wapenfeit in de eerste helft was het gekrulde schot van Gonçalves op de paal.

Vlak na de pauze was het wel raak. Op aangeven van Faouzi schoot de ijverige maar niet altijd koelbloedige Nick Brouwer fraai raak. De gelijkmaker van Spijkenisse kwam tamelijk onverwacht toen de handige en steeds lastige Ruperto Dorothea de bal langs Amezrine tikte.

Nadat Goncalves een grote kans had laten liggen toonde Hoogerwaard na een afgeslagen Noordwijkse aanval aan welk artistiek gevoel er in zijn rechterbeen huist. Een mooie beloning voor de nummer tien van Noordwijk, die door Corneille vooral was opgedragen Dorothea voor de voeten te lopen. ,,Het positiespel was goed verzorgd,’’ verwees Corneille naar zijn aandeel in de huidige tactiek van Noordwijk. ,,Maar de credits voor de overwinningen gaan naar de gehele groep.’’

Noordwijk: Amezrine; Bröcker, Hoogkamer, Manuputty; Splinter (66. Bosma), Brouwer, Mertens (78. Amheye), Hoogerwaard, Gonçalves; Lomis (86. Wendt), Faouzi.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.