Boskoop woest op Alphen

Redacteur Rijn en Veen
Boskoop

De Alphense politiek heeft, in de kwestie rond de nieuwe gemeentenaam, afspraken geschonden en het vertrouwen beschadigd. Daarom wordt in Boskoop hardop getwijfeld of de fusie tussen de twee plaatsen, en Rijnwoude, nog wel door moet gaan.

Bovendien wordt de handelwijze van Alphen uitgebreid aangekaart bij minister Liesbeth Spies van binnenlandse zaken, zo staat aangekondigd in een motie waar alle Boskoopse raadsfracties hun handtekening onder hebben gezet.

De naam van de nieuwe fusiegemeente moest Rijn en Gouweland worden. Althans, die naam kwam bovendrijven bij een enquête die eerder dit jaar onder de inwoners van de drie plaatsen werd gehouden. Boskoop en Rijnwoude namen dit ’zwaarwegende advies’ van de bevolking eerder deze week officieel over.

De Alphense gemeenteraad deed dat donderdagavond niet. Bij de gewraakte peiling kwam Rijn en Gouweland weliswaar als winnaar uit de bus, maar dat werd veroorzaakt doordat de stemmen van Rijnwoudenaren en Boskopers zwaarder telden dan die van Alphenaren. Die ’weging’ was weliswaar vooraf duidelijk afgesproken, maar een ruime meerderheid van de Alphense volksvertegenwoordigers stemde desondanks tégen Rijn en Gouweland.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.