Karolien Florijn maakt indruk bij start roeiseizoen

Coen Eggenkamp
Roeien

Bij de opening van het roeiseizoen, de Winterwedstrijden in Delft, heeft Karolien Florijn (17) voor een sensatie gezorgd. Tijdens de achtervolgingsrace van vijf kilometer tussen Rotterdam en Delft was de Leidse juniore de sterkste in de open categorie bij de vrouwen.

De ervaren Janneke van der Meulen was maar liefst een kleine 35 seconden langzamer dan Florijn. Enkel wereldkampioene bij de junioren Marieke Keijser, die zich nog probeert te plaatsen voor de Olympische Spelen, was in het lichte veld tien tellen sneller.

Hoewel Florijn enorme progressie heeft gemaakt, verliep niet eens alles naar wens op de Schie. ,,Ik merkte bij het opstaan al dat ik niet helemaal fit was en dat gevoel had ik ook in de wedstrijd. Met het resultaat ben ik op zich wel tevreden, al zit ik nog steeds achter Marieke. Ik weet wel dat zij erg goed is, maar stiekem had ik gehoopt haar te kunnen verslaan.’’

Volgens vader Ronald Florijn, voormalig olympisch kampioen en bondscoach bij de junioren, heeft zijn dochter het niveau om misschien zelfs nog te kunnen aanhaken bij de olympische selectie. Zelf spreekt ze dat liever niet uit. ,,Ik train vooral hard en kijk dan later wel wat ik er mee kan. Ik kan wel van alles roepen, maar eerst moet je het op het water laten zien.”

Het talent zou dit jaar nog uitgezonden kunnen worden naar de WK voor junioren in Rotterdam.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.