Extra isolatie op gevel van De Nobel

Loman Leefmans
Leiden

De doorlopende gevel aan de Lange Scheistraat van het nieuwe Leidse popcentrum Gebr. De Nobel moet extra worden geïsoleerd. En er moet nóg een akoestisch onderzoek komen naar het hardnekkige 'geluidslek' waar het muziekcomplex mee kampt. Dat meldt D66-wethouder Robert Strijk in een brief aan de gemeenteraad.

Muziekcentrum De Nobel werd vorig jaar opgeleverd als vervanger van het LVC aan de Breestraat. De verbouwing van het oude pand, waarin vroeger een handel in lompen, metaal en oud papier was gevestigd, kostte circa vijftien miljoen euro. Een aanzienlijk deel van dat gemeenschapsgeld ging op aan het isoleren van het nieuwe concertgebouw tussen Lange Scheistraat, Oude Singel en Marktsteeg. Toch bleken er recent bij sommige (house)concerten zware bastonen buiten De Nobel hoor- en merkbaar. De gemeente reageerde door het instellen van een aanvullend geluidsonderzoek en een verontschuldigende brief aan buurtbewoners, hoewel die er niet over hadden geklaagd.De extra tests die zijn uitgevoerd, geven geen uitsluitsel, blijkt nu. Daarom heeft de gemeente besloten om in ieder geval één gevel extra te isoleren en een nieuw akoestisch onderzoek in te stellen, ook op het dak. De werkzaamheden beginnen in april.Bewoners van twee huizen aan de Lange Scheistraat zijn bovendien uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek en de hele buurt krijgt opnieuw een brief met uitleg.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.