UDO zet de zijdeur wijd open

Robbert Minkhorst
Rotterdam

Vierdeklasser UDO miste de route rechtdoor naar een hogere etage, maar via de zijdeur zou het de Oegstgeestse club nu moeten lukken. Met een zwaai zette UDO die na de 2-3 winst bij NOC Kralingen wijd open.

De twee ploegen waren herkansers. Door de afkalving van het zondagvoetbal is de nacompetitie voor de vierdeklassers geen knock-outfase geworden, maar krijgen clubs twee (en heel misschien straks zelfs drie) mogelijkheden om hogerop te komen. NOC Kralingen vond in de vorige ronde in SJZ zijn meerdere, waarmee de derdeklasser uit Zoeterwoude-Dorp opgelucht een degradatie afwendde. In het tweeluik met Blijdorp was die club (met ex-prof Brutil Hosé nog in de spits) beter geweest dan UDO.

Gisteren leek de openingsfase van NOC Kralingen - UDO een voorbode voor een enerverende middag, hoewel de Rotterdammers niet veel moeite deden om er een leuke wedstrijd van te maken. Toch scoorden ze kort na elkaar twee keer, waarmee ze de boel op stelten zetten.

,,We wisten uit betrouwbare bron dat ze achter de bal zouden blijven en vanaf de middenlijn druk zouden geven’’, vertelde UDO-trainer Ronald van Wattum. ,,We hadden dus een speloverwicht. We moesten alleen oppassen voor hun counter. Je kunt achterin dan altijd een fout maken.’’

Aanvankelijk vond Van Wattum dat de ploeg de zaken onder controle had. ,,Zij kwamen niet echt voor de goal’’, zag de coach. Dat veranderde dus plotseling toen de thuisploeg de bezoekers verraste en de opgelopen achterstand omboog in een voorsprong (2-1).

Vlak voor rust trok UDO de stand weer recht. De penalty van Bas Nieuwenburg in de tweede helft bleek beslissend, zodat de ploeg uit Oegstgeest zondag genoeg heeft aan een gelijkspel om te promoveren. Nieuwenburg had de score ook geopend. Jordy Witteman maakte de 2-2.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.