'Kaag en Braassem Cup is nuttig'

Strafschoppen bezorgden MMO in Woubrugge de winst tegen DOSR in de finale van de Kaag en Braassem Cup, een vriendschappelijk toernooi. Foto Taco van der Eb

Strafschoppen bezorgden MMO in Woubrugge de winst tegen DOSR in de finale van de Kaag en Braassem Cup, een vriendschappelijk toernooi. Foto Taco van der Eb

Hielke Biemond
Woubrugge

MMO is op het veld van het organiserende Woubrugge winnaar geworden van de zesde editie van de Kaag en Braassem Cup, waarvan de opbrengst zoals te doen gebruikelijk ten goede komt aan het kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis.

In de reguliere speeltijd kwam de ploeg uit Hoogmade tegen DOSR niet verder dan 1-1 om vervolgens in de beslissende strafschoppenserie hard toe te slaan. Verliezend coach Erwin van der Zee vond het resultaat minder belangrijk. ’Het waren nuttige wedstrijden’.

De nieuw aangetreden trainer van DOSR zei niets teveel. Het liefdadigheidstoernooi ging op 9 augustus met acht ploegen in twee poules van start en past goed in de seizoensvoorbereiding van vrij gelijkwaardige tegenstanders. Mede door de vakantieperiode kunnen de deelnemende ploegen vaak niet hun beste spelers opstellen waardoor er soms vreemde de uitslagen tussenzitten.

Toch was de finale tussen de twee derdeklassers een aardige graadmeter voor het nieuwe seizoen. Afgaande op de voetballende mogelijkheden lijkt DOSR de hoogste ogen te gaan gooien, maar dan zal het aanvallend gezien toch meer moeten laten zien dan tijdens de Kaag en Braassem Cup.

Toch ging de beker naar MMO waardoor DOSR voor de derde keer in vier jaar de finale van dit toernooi verloor. Na strafschoppen, dat wel, maar de ploeg uit Roelofarendsveen moest de winst laten aan een team dat in de poulefase nog met 0-4 door ROAC van het veld werd geveegd. DOSR daarentegen verloor geen enkele wedstrijd in poule A, al kreeg het drie punten tegen SVOW reglementair toegewezen en moest het met Kickers ’69 de punten delen.

In poule B kwam het MMO van Pascal Verschoor na de valse start goed op gang maar daar was in de eindstrijd weinig van te merken. ’Het was heel traag,’ zag de zoon van voormalig Leids voetbalcoryfee John Verschoor, voor het eerst trainer van een standaardteam. ’We zakten in en lieten de tegenstander komen. Daarmee riepen we het onheil over ons af.’ Waarmee de Leidenaar doelde op het overwicht van DOSR dat heel lang het beste van het spel had. MMO mocht echter blij zijn dat de creativiteit van de Veenders niet verder dan tot de rand van het Hoogmadese strafschopgebied reikte. ,,Als team stonden we goed, maar we maakten de verkeerde keuzes en waren wat slordig,’’ oordeelde Van der Zee.

MMO kwam onder toeziend oog van de naar FC Lisse vertrokken Mauro Wesselman na rust aanvallend eindelijk tot bloei. Tot ieders verrassing bracht Richard Bakker ruim tien minuten na de hervatting de groenwitten met een knap schot op voorsprong. Bakker leek daarmee de beslissing te hebben geforceerd, maar invaller Kevin Schrama bracht zijn ploeg vlak voor eindsignaal toch langszij.

MMO, waar Bakker als enige zijn inzet door Patrick van der Zwet zag worden gestopt, nam daarna de strafschoppen beter dan DOSR. Arjen Hoogenboom bleek namens MMO voor Kevin Pereira en Nino Wesselman een niet te nemen hindernis. Bakker ontving de wisseltrofee uit handen van wethouder Yvonne Peters. ,,Het is echt een team,’’ aldus Verschoor, die vier spelers wisselde. ,,Er zit vechtlust in.’’

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.