Grote politiemacht naar Noordwijk na massale vechtpartijen

1 / 4
NOORDWIJK

Op De Grent in Noordwijk is in de nacht van donderdag op vrijdag de vlam in de pan geslagen tussen enkele groepen jongeren. Er ontstonden vechtpartijen die zo heftig waren dat politieeenheden uit de hele Bollenstreek en uit Leiden werden opgetrommeld. Ook drie wagens met politiehonden werden ingezet.

Nadat de politie voldoende mensen ter plaatse had, is De Grent schoongeveegd. De groep vechtenden verplaatste zich daarna naar de Hoofdstraat, waar jongeren een beddenwinkel zijn binnengegaan. Ze hebben daar vernielingen aangericht.

In en rond de Bomstraat richtte de woede van de jongeren zich op de politie. Agenten werden bekogeld met stenen, waarop er charges werden uitgevoerd. Toen de politie de Hoofdstraat had omsingeld, keerde na ruim een uur de rust langzaam terug.

Voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht. Wel zijn van diverse jongens de gegevens genoteerd.

Volgens de politie begonnen de problemen rond 02.15 uur met een vechtpartij tussen een groep van ongeveer 20 personen en escaleerde dit toen meer mensen de uitgaansgelegenheden verlieten en naar buiten kwamen.

De eigenaar van beddenwinkel Business Class is niet te spreken over het politieoptreden. Het verbaast hem dat er geen aanhoudingen zijn verricht.

Foto’s: Leon Gielen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.