Bloeiende bibliotheek Merenwijk gaat langer open

Leiden

BplusC Merenwijk is vanaf 1 april elke dinsdag- en woensdagochtend van 10.30 tot 13.00 open. Deze nieuwe openingstijden werden dinsdag 4 april bekend gemaakt door Willem van Moort, voorzitter Raad van Bestuur van BplusC.

Veel bibliotheken gaan door een gebrek aan bezoekers dicht, maar met BplusC gaat het goed. ,,Wij zijn meer dan alleen een bibliotheek, want wij doen ook veel met kunst, cultuur en muziek. Veel bibliotheken hebben het moeilijk omdat zij niks nieuws aanbieden’’, aldus Van Moort.

De nieuwe openingstijden zijn mede tot stand gekomen door goed overleg met de wijkvereniging. „We hebben voldoende vrijwillegers om langer open te blijven”, aldus voorzitter Akke Timmermans van de wijkvereniging. ,,De volgende stap is ook ’s avonds open te kunnen zijn.’’

Behalve nieuwe openingstijden gaat de bibliotheek ook meer ruimtes maken waar studenten en zzp’ers kunnen werken. ,,We gaan met kasten schuiven en ruimtes maken voor workshops’’, aldus Van Moort.

Ook wil de bibliotheek meer jeugd aantrekken. Er komen al veel basisschoolscholieren, maar er moeten ook meer studenten komen. ,,We gaan hoeken creëren zodat de jonge kinderen en studenten geen last van elkaar hebben’’, aldus Van Moort.

Verder gaat de bibliotheek een keer per maand een film vertonen en twee keer per maand mensen de optie geven om een toespraak te houden over van alles en nog wat. ,,Gewoon op de zeepkist gaan staan en het mag over alles gaan’’, aldus Timmermans.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.