Waardeiland worstelt met plek voor petanque

Loman Leefmans
Leiden

Een jeu de boulesbaan op het Waardeiland. Dat idee van een groep bewoners kan op zowel steun als verzet rekenen in de wijk, zo valt op de website van de buurtvereniging te lezen. Volgend jaar wordt de knoop doorgehakt.

De wijk is in ieder geval blij dat de gemeente ’potjes geld’ heeft voor wijkinitiatieven. Zo zijn er inmiddels op het Waardeiland mini-biebs neergezet. Het plan voor een jeu de boules-baan kon direct na de lancering op vijftig schriftelijke steunbetuigingen rekenen. ’Een petanque-baan op het eiland betekent op meerdere fronten een positieve stimulans’, zo staat op de website. ’Een ontmoetingsplaats voor Waardeiland-bewoners, waardoor meer mensen elkaar leren kennen én weer een mogelijkheid tot beweging in de buitenlucht.’

Toch is niet iedereen blij met het initiatief. Er zijn zes mogelijke locaties aangewezen. Bij drie daarvan hebben bewoners uit de directe omgeving zich er negatief over uitgelaten. De buurtclub hoopt de komende maanden toch een geschikte plek te vinden en meer bewoners achter het plan te krijgen. Pas als dat lukt, gaat er een verzoek richting stadhuis.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.