Ervaring Foreholte geeft de doorslag tegen DOSR

Voetbalballet met Ton Arroyo (Foreholte) en Roel van der Geest (DOSR). Foto Erik van Kordelaar

Hielke Biemond
Roelofarendsveen

Het was een soort omgekeerde motivatiespeech. Trainer Kees Zethof hield de spelers van tweedeklasser Foreholte voor dat de straf voor sneuvelen in de nacompetitie deelname aan de leuke, derbyrijke derde klasse is. ,,Daarmee dacht hij ons op scherp te zetten’’, wist middenvelder Ton Arroyo. ,,Want wij zouden degraderen wél een ramp vinden.’’

Dat bleek uit de overtuigende wijze waarop Foreholte, na een aarzelend begin, het nacompetitietweeluik tegen derdeklasser DOSR al in de eerste ontmoeting besliste (0-3). Arroyo opende de score met een vindingrijke hakbal bij de eerste paal en verzorgde met een ziedend schot de derde Voorhoutse treffer.

In de wedstrijd tussen twee jonge teams, de oudste speler op het veld was 26 jaar, gaf het jaartje ervaring in de tweede klasse de doorslag. ,,Het tempo ligt in onze competitie hoger’’, zei Zethof. ,,Daardoor konden wij het langer volhouden.’’

DOSR speelde een jaar geleden nog nacompetitie tegen degradatie naar de kelder van het amateurvoetbal. Met een van talent overlopend team revancheerde het zich voor die bijna-blamage. Door de op de slotdag veroverde periodetitel ontstond koudwatervrees. Moet de club wel hogerop willen? Zeker nu Mauro Wesselman en Martijn Hogenboom, twee 19-jarige blikvangers, hun geluk gaan beproeven in de topklasse, bij respectievelijk FC Lisse en VVSB. ,,Dat is wel op te vangen’’, verwacht scheidend trainer Hein Leliveld. ,,Talenten genoeg.’’

Mauro Wesselman, een pijlsnelle flankspeler, droeg bij aan het overrompelende begin van DOSR. Jordi van Klink raakte de paal, Sven van der Meer schoot net naast, een fraaie vrije trap van Mark van Diemen werd uit de kruising geronseld. Na een ruim half uur spelen schakelde Foreholte over op effectief countervoetbal en verdween de Veense furie snel.

Trainer Leliveld treurde met mate. ,,We hebben een goed seizoen gedraaid en het publiek vermaakt.’’

Foreholte blijft als het de finale haalt vrijwel zeker in de tweede klasse, door alle opengevallen plaatsen in het zondagvoetbal. En dat bevalt prima, ook zonder derby’s.

DOSR: Van der Zwet, Bisschop, Van Heiningen, Van Diemen, Van der Geest, N. Wesselman, S. van der Meer, Jonkman (84. Rietbroek), G. van der Meer (84. Knijnenburg), Van Klink, M. Wesselman.

Foreholte: Guyt, Dickhof (84. Schinkelshoek), Vlasveld, Van der Zwaan, Van der Salm, Arroyo, Jongbloed (71. Kraakman), Van der Lans, Bleijswijk, Geerlings, Dickhoff.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.