Grote uitslaande brand in rieten kap woning Sassenheim; houd ramen gesloten [VIDEO]

Internetredactie
SASSENHEIM

Er woedt momenteel een grote brand in een pand aan de Hoofdstraat in Sassenheim. Er werd een NL-alert naar telefoongebruikers in de wijde omgeving uitgestuurd. Het advies was om ramen en deuren te sluiten.

De vlammen sloegen meters hoog uit de rieten dakbedekking van het huis. Verschillende brandweereenheden kwamen ter plaatse om te blussen en deden hun best de naastgelegen woning te sparen.

De brandweer verzocht mensen om niet te komen kijken en ramen en deuren gesloten te houden wegens de gevaarlijke rookontwikkeling. Gespecialiseerde brandweermensen bestreden het vuur.

Het getroffen pand staat te koop. Op huizenwebsite Funda staat dat de woonboerderij aan de Hoofdstraat, die dwars door Sassenheim loopt, uit 1844 stamt met als vraagprijs 949.000 euro.

De brandweer meldt via Twitter dat ze de woonboerderij gecontroleerd laten uitbranden. Hiervoor wordt minder water gebruikt om de rookontwikkeling te verminderen. Brandweerlieden blijven de naastgelegen woningen nat houden. De verwachting is dat de brandweer nog enkele uren bezig is met nablussen.

Foto’s: Leon Gielen

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.