Alphense Boys doet heel goede zaken

Hielke Biemond
Alphen aan den Rijn

Dankzij een overtuigende 1-4 overwinning bij DEM blijft Alphense Boys op de tweede plaats staan, drie punten achter koploper Purmersteijn. Nog groter werd de vreugde toen het nieuws doorkwam dat alle achtervolgers punten hebben verspeeld.

,,We zijn met de bovenste drie ploegen nu echt wel los’’, sprak trainer Aad van den Berg. ,,En van de topdrie hadden we dit weekend de zwaarste wedstrijd, dus ik ben heel blij met deze uitslag.’’

Alphense Boys speelde in de eerste helft bewust met tegenwind om ’de plannen van de tegenstander te ontdekken’. Dat bleek niets om van ondersteboven te raken. ,,We hebben weinig weggegeven en veel gecreëerd’’, sprak Van den Berg trots.

Zijn ploeg kwam na een klein halfuur spelen op voorsprong via Arjan Ouwendijk, op aangeven van Patrick Krop. Twee minuten later verdubbelde Kevin Cameron de voorsprong door de bal uit een vrije trap van dertig meter afstand via de onderkant van de lat binnen te knallen. ,,Zo’n goal verwacht je met wind mee’’, aldus de trainer.

In de tweede helft hoefde Alphense Boys niet meer zo nodig en oogde DEM machteloos. Erwin Nuijtinck, met een heerlijk afstandsschot, en Krop met een prima spitsengoal gaven de overwinning glans.

Terwijl hij vorige week het gevoel had dat SJC te weinig kreeg met een 1-2 nederlaag tegen VELO, vond trainer Kees Zethof zondag dat zijn ploeg rijkelijk werd beloond op bezoek bij Olympia (0-2).

Het spel vond hij bij vlagen ’hilarisch’, maar dat had vooral met de harde wind te maken. Groot was dan ook de opluchting op de bank bij het zien van zowaar een prima aanval. Jurriaan van Duijn was het eindstation (0-1). De Noordwijkse subtopper kwam door eigen slordigheden een paar keer in de problemen. Dandy Steenvoorden besliste de wedstrijd na een uur spelen.

Titelkandidaat FC Boshuizen kwam zondag niet in actie tegen Poortugaal. Het veld aan de Boshuizerkade kon de vele regenval niet aan.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.