Quick Boys tegen Ermelo: na rust niet goed genoeg [video]

Nick Verwoerd
Katwijk

Na het verlies van vorig weekend tegen Jong Volendam en de doordeweekse zege op Odin’59 gingen de blauwwitten van Quick Boys zaterdag tegen laagvlieger DVS’33 Ermelo opnieuw onderuit.

Vooral na rust acteerde de formatie van coach Jan Zoutman op een bedenkelijk niveau. Een 0-2 nederlaag was het resultaat.

Jason Oost, tegen Odin’59 nog scorend, moest het duel op Nieuw Zuid aan zich voorbij laten gaan. ,,Ik kwam net terug van een langdurige blessure en kreeg in de vorige wedstrijd wat last van de hamstring. Het was beter om even rust te nemen. Ik hoop er volgende week weer bij te zijn”, vertelde de spits.

Kenneth Misa-Danso verving hem centraal voorin. Jerghinio Sahadewsing, die de voorbije twee duels inviel, startte voor het eerst dit jaar in de basiself. Hij was het ook die de Katwijkers na een fase waarin zij domineerden bijna naar een voorsprong leidde. Eerst trof hij, vanaf de vleugel naar het centrum komend, met een fraai schot de paal.

Even later zette de flankspeler met een mooie steekpass Misa-Danso vrij voor doel. De aanvaller verzuimde echter de bal op tijd aan te nemen, waardoor goalie Daan Huiskamp kon redden.

Meer scoringsmogelijkheden creëerde de thuisploeg niet. Het spel van de gastheren werd allengs slordiger en naarmate het eerste deel vorderde hielden de beide teams elkaar meer in balans.

De bezoekers, bij wie Willem Leushuis een maand geleden de ontslagen Roeland ten Berge als trainer opvolgde, verschenen een paar keer dreigend voor het doel van Martijn de Zwart. De sluitpost werd echter nauwelijks op de proef gesteld.

Kansloos

Dat veranderde in de tweede rondgang al snel. Na een aanval over de linkervleugel bereikte Roald de Vries in het centrum Maurice de Ruiter, die de ruimte kreeg om uit te halen en De Zwart kansloos liet: 0-1.

De door Sahadewsing weggestuurde Joey Ravensbergen bood niet veel later Misa-Danso de kans op de gelijkmaker, maar een treffer bleef uit. De aanvallen van Quick Boys verliepen inmiddels steeds moeizamer. Er was weinig beweging rondom de bal en veel passes belandden bij een tegenstander.

Het was dus niet vreemd dat de thuisclub niet meer aan een uitgespeelde doelkans toekwam. DVS stichtte met uitbraken aanzienlijk meer gevaar, zeker nadat Zoutman zijn equipe in het laatste kwartier va banque liet spelen.

Zo doken Deniz Sahbaz en De Ruiter vrij op voor De Zwart. De keeper hield zijn ploeg overeind, maar moest in de slotfase zwichten toen De Ruiter een vrije doorgang kreeg: 0-2. ,,We startten nog redelijk, maar vooral na rust was het gewoon niet goed genoeg. Het was slordig en we maakten vaak verkeerde keuzes”, baalde Zoutman.

Quick Boys – DVS’33 Ermelo 0-2 (0-0). 52. De Ruiter 0-1, 85. De Ruiter 0-2. Scheidsrechter: Sanders. Toeschouwers: 1400.

Quick Boys: De Zwart Opoku, Aafjes (79. Gillissen), D. van der Plas, Ravensbergen, Hoek, A Cohen (67. Mahmoed), Driebergen, Steemers, Misa-Danso (67. Van Steen), Sahadewsing.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.