Rijnsburgse Boys krijgt tweede deksel op de neus

Trainer Pieter Mulders wordt niet vrolijk van wat hij ziet in het veld.© Foto Orange Pictures/Erich Snijder

Welmoed de Lang
Lienden

,,De gewenningsfase moet nu maar voorbij zijn”, meende trainer Pieter Mulders na het 2-1 verlies van Rijnsburgse Boys tegen FC Lienden.

Nadat de promovendus het duel twee weken eerder tegen GVVV ook in blessuretijd nog weggaf, liet het zich nu twee minuten voor tijd opnieuw de kaas van het brood eten. De geelzwarten blijven in de tweede divisie daarmee steken op een overwinning uit drie wedstrijden.

Het duel tussen de fruittelers en de bloemenboeren kon tot het einde toe alle kanten op. Het spel waaide van kant naar kant en toen Rijnsburgse Boys na rust fout op fout begon te stapelen, deed FC Lienden precies hetzelfde. Toch had de thuisclub vooral voor rust licht overwicht, omdat de Uien wat timide begonnen. Hoewel de bezoekers zelf ook genoeg goede aanvallen creëerden, kon het de schroom nog niet volledig van zich afgooien. ,,Er lag op de linkerkant vaak de ruimte, maar ik had het idee dat we soms niet durfden”, aldus Mulders. ,,De tweede helft was opener dan de eerste. We kregen meer ruimte en maakten daar bij vlagen goed gebruik van.”

De tweede helft begon ook al voortvarend voor de Rijnsburgers. Al na twee minuten zag de scheidsrechter een overtreding op Jordy Strooker en wees naar de stip. Aanvoerder Wesley Goeman schoot de bal in de kruising: 0-1. ,,Het was geen hele zware overtreding, maar eentje waar hij op het middenveld ook voor zou fluiten. Dus was de strafschop terecht”, meende middenvelder Joel Tillema, die zelf twee keer de volgende treffer op zijn slof had. ,,Ik denk dat ik de grootste kansen heb gekregen ja. Bij mijn tweede wist die keeper volgens mij zelf niet eens hoe hij die bal uit het doel hield.”

Tillema kreeg die kansen op het moment dat het 1-1 stond. Vijf minuten na de openingstreffer was de feestvreugde voor de bezoekers alweer gedimd. Doelman Richard van Nieuwkoop pareerde een prima vrije trap , maar de rebound was een prooi voor Jermo Wilsterman: 1-1. Tillema: ,,Dat was onze fout. Je weet dat zo’n bal terug kan komen. Dan moeten wij alert zijn om hem daarna weer te veroveren.”

Ook de uiteindelijke 2-1, twee minuten voor tijd, was een geval van lichtzinnig- en onoplettendheid. De samen met Giovialli Sebony in de spits geposteerde Jeffrey Jongeneelen verloor op de middenlijn de bal, terwijl iedereen van Rijnsburg vooruit gericht was. De thuisclub schakelde bliksemsnel om, speelde de bal diep en de linksbuiten legde de bal panklaar op het hoofd van Danny van den Meiracker. De voormalig spits van Spakenburg kopte binnen. Mulders: ,,Wij verloren de bal klungelig op het middenveld. Je moet in zo’n geval zakelijker zijn en zuiverder zijn in je passing. De ruimte om vooruit te spelen was er wel, maar dan moet de pass wel goed zijn.” Mulders vond dat ‘niet iedereen top was vandaag’, maar dat zijn elftal dit niet had hoeven te verliezen. ,,We moeten dat soort dingen onder de knie krijgen, anders blijft het vechten tegen de bierkaai.”

Tillema: ,,Zo zonde dit. We zijn vandaag niet weggespeeld., maar je moet negentig minuten scherp zijn, anders word je gewoon geslacht.”

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Van den Oever (78. Parami), Artien, Opoku, Ossevoort (70. Kodalak), Gielisse, Goeman, Tillema, Strooker, Jongeneelen, Serbony (82. Halman).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.