Aanpak fietsenstalling station Voorschoten in december

Overal fietsen.

Overal fietsen.© archieffoto

Marieta Kroft
Voorschoten

Spoorwegbeheerder Prorail begint op zijn vroegst in december met de bouw van een nieuwe fietsenstalling bij het station van Voorschoten.

Nadat Prorail in april de vergunning aanvroeg, kon de gemeente Voorschoten die half juli afgeven. Er zijn geen bezwaren binnengekomen. Toch duurt het nog zeker tot december voordat het werk begint. ,,We zijn nog maar net begonnen met het maken van een plan’’, zegt een woordvoerder van Prorail.

Vast staat dat het huidige aantal van 424 plekken ruimschoots verdubbelt naar 976. Fietsen kunnen dubbellaags en overdekt worden gestald. Verder komen er 24 plekken voor grotere fietsen en honderd nieuwe kluizen.

Raadsleden van de gemeente Voorschoten vroegen de afgelopen jaren regelmatig naar de stand van zaken. Ze ergeren zich aan de chaos die er is op het station als gevolg van de overvolle stalling en de fietsen die overal los staan geparkeerd.

Twee jaar geleden is al wel de parkeerplaats voor auto’s fors uitgebreid. Waarom de aanpak van de stalling zo lang op zich laat wachten, kon de woordvoerder niet zeggen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.