Alcoholtest moet opnieuw na aanrijding met dodelijke afloop

Maarten Bakker
Den Haag

De Haagse rechtbank laat nieuw onderzoek verrichten naar de aanrijding in Hazerswoude-Dorp op 5 februari dit jaar, waarbij een 55-jarige voetganger de dood vond. De rechters willen weten of de bestuurder van de auto teveel gedronken had of niet.

Om een uur ’s nachts werd het slachtoffer op de Italiëlaan geschept door een witte auto. De bestuurder reed door en liet de man uit Druten bewusteloos achter. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht en overleed een week later.

De 39-jarige bestuurder van de auto, een inwoner van Zwijndrecht, meldde zich de ochtend na het ongeval bij de politie. Volgens het openbaar ministerie (OM) heeft hij zich schuldig gemaakt aan roekeloos rijden onder invloed van alcohol. Daarvoor kan hij een celstraf krijgen van maximaal drie jaar.

Woensdag zou de Haagse rechtbank de zaak behandelen. Tijdens de zitting bleek echter dat het OM een onderzoek over het alcoholgehalte in het bloed van de bestuurder niet tijdig had doorgestuurd naar de advocaat van de verdachte. Volgens de advocaat laat het onderzoek ook nog veel vragen open.

De rechtbank laat het alcoholonderzoek nog eens overdoen door een onafhankelijke toxicoloog.

De rechtszaak wordt over enkele maanden voortgezet.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.