vv Katwijk loopt weinig schade op

Hielke Biemond
Sneek

Op een klein veld in Friesland kreeg Katwijk het zwaar te verduren. ONS Sneek was niet alleen een lastige tegenstander, ook een bikkelharde. Drie punten rijker en zonder al te grote schade keerde de ploeg van Dick Schreuder terug op De Krom (0-1).

Aanvaller Donny van Oijen, met een brancard van het veld gedragen na een flinke charge, heeft naar het zich laat aanzien slechts een lichte hersenschudding opgelopen. ,,Daar zijn we blij mee’’, zei Schreuder. ,,Hij was even van de wereld en wist toen hij bijkwam niet veel meer.’’

Middenvelder Mark de Loor hield een pijnlijke ribbenkast over aan de trip naar Sneek. Marciano Mengerink, maker van het enige doelpunt, liep geen averij op bij de harde tackles. Het fanatiek spelende ONS Sneek eindigde de wedstrijd met negen man.

Schreuder vond het jammer dat zijn team in overtal niet meer tot scoren kwam, maar stelde tevreden vast dat doelman Atam Koroglu feitelijk een vrije dag had gehad.

Naast Schreuder op de bank zat Johan Plat. De oud-prof be8eindigde afgelopen week zijn carrière. Hij herstelde niet genoeg van een heupblessure. De Volendammer gaat nu voor de cursus TC2 stage lopen bij Katwijk, de club die hem afgelopen zomer vastlegde vanwege zijn aanvallende kwaliteiten.

Door de nipte overwinning is de voorsprong van Katwijk op de nummer acht - de eerste plek die geen recht geeft op deelname aan de nieuwe tweede divisie - nu negen punten.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.