Worthy de Jong drie jaar langer bij ZZ

Gertjan van Geen
Leiden

Na het aantrekken van center Jeroen van der List donderdag heeft Zorg en Zekerheid Leiden vrijdag Worthy de Jong voor drie jaar laten bijtekenen. De Leidse eredivisionist zet daarmee de volgende stap naar een nieuw te formeren team.

De 26-jarige international was de afgelopen jaren een van de smaakmakers van de Leidse formatie.

Na een debuutjaar in 2009 bij Rotterdam Basketbal College kwam de 1.94 meter lange De Jong in 2010 naar Leiden toe. In vier seizoenen bij Leiden maakte de 26-jarige international een stormachtige ontwikkeling door. De uitermate atletische swingman kreeg de Leidse fans, maar ook die van andere clubs, geregeld op de banken met onwaarschijnlijke acties.

In zijn eerste twee seizoenen onder Toon van Helfteren kwam De Jong vooral van de bank. Hij scoorde 7.6 en 6.4 punten gemiddeld. In het seizoen 2012/2013 brak De Jong door. Als startende forward speelde hij gemiddeld dertig minuten per wedstrijd en was daarin goed voor 13.5 punten, 5.8 rebounds en 1.7 steals.

Afgelopen seizoen kwam de Leidse aanvoerder in de meeste wedstrijden weer van de bank. Niettemin pakte hij toch weer bijna dertig minuten per wedstrijd mee. Zijn statistieken vertoonden wel een klein dipje: 12.1 punten, 5.4 rebounds en 2.1 steals.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.