Velocitas en Madjoe doen goede zaken

Korfbal

Hoofdklasser Sporting Trigon raakte door het 23-18 verlies bij Rohda nog vaster op de laatste plaats.

Het achttal van Maarten van Vliet kwam na een zwakke eerste helft (14-6 rust) in een kwartier sterk terug. Invallers Ferry Janssen (3) en Niek Duitscher herstelden met Jordy Smeele (3), Danya Kling, Esther Paauw en Henk van der Gugten eenmaal het evenwicht (16-16), maar daarna was het over (19-16).

Tempo pakte bij Merwede de negende overwinning op rij in de overgangsklasse: 14-20. De Alphenaren konden het doorzichtige tegenspel gemakkelijk ontregelen en liepen van 3-5 al snel door naar 7-14. Jelle Steenbeek en Edwin van der Weijde maakten allebei zeven goals, terwijl Marjolein Vonk de enige twee goals van de vrouwen scoorde.

Pernix stelde zich definitief veilig met een afgetekende 19-25 zege op GKV (G). De Leidenaars moesten wennen aan de warmte en het grasveld (11-13 rust) om vervolgens steeds verder weg te lopen (12-16, 13-18). Vincent van Beek en Daan Heijnis (4) en Debbie van Alphen en Anoek Braam (3) waren het best op schot.

Fiks speelde bij Mid Fryslân na rust (10-10) meer met de aangeef vanaf de zijkant om het lengtetekort onder de paal te compenseren. Dat bleek een goede tactiek, want Ilse Hazekamp, Dominic van Welzen (2), Kevin en Roy Vreeken brachten hun club van 16-17 naar een 18-23 zege. Youp Coli was met drie doelpunten een goede vervanger voor Jan Anholts, die met handblessure voorlopig is uitgeschakeld.

KZ Danaïden kan na de 21-8 nederlaag bij Wez Handich hooguit met een beslissingswedstrijd in de eerste klasse blijven. De Leidenaars hadden veel balverlies in hun aanval en stonden bij rust al op een kansloze 11-1 achterstand. Robin (3) en Ferdi Bekken (2), Maxime van Gaalen, Deborah Kraaij en Amy de Wit waren verantwoordelijk voor de magere productie.

Velocitas deed wel goede zaken in de strijd om handhaving met een nipte 20-21 overwinning op ONDO. De Leiderdorpers hadden tussen 3-7 en 11-15 (rust) tot 13-19 steeds een behoorlijke voorsprong, maar gaven met vrije ballen en strafworpen heel wat doelpunten weg. Alleen de tweede aanval scoorde in de tweede helft met Debby Halvemaan, Thomas de Boer (2), Jet van Osnabrugge en Kevin de Boer.

Madjoe pakte onderin de tweede klasse dure punten met een 18-11 zege tegen nummer laatst VIOS. De Rijnsburgers speelden met veel variatie vanuit de korf om het fysieke tegenspel te ontwijken. Jasper de Koning (4), Leanne de Mooij (2), Rosanne van den Oever en Marjolein Pronk brachten de beslissende demarrage van 9-6 (rust) naar 17-9 tot stand.

Derdeklasser Crescendo had alle moeite om hekkensluiter NKV achter zich te houden met 21-22. De Leidenaars stonden een kwartier voor tijd nog 19-16 achter, maar Joris Cornelissen (3), Wesley van Oevern en invaller Joey van Oevern zorgden voor een ommekeer (20-21). Na de gelijkmaker van de thuisploeg forceerde Dennis van der Horst drie seconden voor tijd de beslissing.

Vierdeklasser Fluks kreeg bij Thor een flinke nederlaag te slikken: 31-7. De Noordwijkers kwamen moeilijk in hun spel door het felle verdedigen van de thuisploeg. Maurits van der Vos (3) en Nick Lumoindong (2) scoorden als enigen meer dan eens.

Meer nieuws uit Sport Regionaal