Nieuwe directeur voor Rijksmuseum Boerhaave

Amito Haarhuis.

Amito Haarhuis.© Foto Suzanne Blanchard

Theo de With
Leiden

Amito Haarhuis wordt de nieuwe directeur van Rijksmuseum Boerhaave in Leiden. Hij is afkomstig van NEMO Science Museum in Amsterdam.

De 50-jarige Haarhuis neemt het stokje over van Dirk van Delft, die het Leidse wetenschapsmuseum na twaalf jaar gaat verlaten. Van Delft had zijn pensioen uitgesteld om de verbouwing en herinrichting van Rijksmuseum Boerhaave tot een goed einde te brengen. Het museum is een maand geleden heropend.

Amito Haarhuis is bioloog en heeft zijn carrière gewijd aan wetenschapseducatie en -communicatie. Hij was docent, presentator van het televisieprogramma ’Willem Wever’ en schrijver van populairwetenschappelijke boeken.

Op dit moment is hij werkzaam als adjunct-directeur van NEMO in Amsterdam. Hij was daar de drijvende kracht achter de vernieuwing van het museum.

Haarhuis ziet het als zijn belangrijkste taak om de naamsbekendheid van het Boerhaavemuseum nationaal en internationaal verder uit te bouwen. ,,Het vernieuwde museum is een prachtig uitgangspunt.’’ Hij begint op 1 april.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.