Verbetenheid voor verliezend VVSB veelzeggend

Hennie Kanbier
Noordwijkerhout

De stilte in de catacomben was hoorbaar. Onderling gefluister van de stafleden op de gang en vanuit de kleedkamer kwam een serene rust. VVSB had net met 0-1 verloren van WKE en dat kwam aan op de Boekhorst. De Noordwijkerhouters willen mee in de top en daar past geen onnodige nederlaag in.

Het al op zaterdagmiddag afgewerkte treffen, in verband met de midweekse bekerkraker tegen Rijnsburgse Boys, was een waar voetbalgevecht geweest. Niet altijd even goed, maar duidelijk was dat er twee ploegen aan het werk waren die uitstralen om straks bij de eerste zeven te willen eindigen, rechtgevend op promotie. Het liefst ook nog eens aan de bovenkant van de ranglijst. Vooralsnog deed de formatie uit Emmen goede zaken, maar de bezoekers gaven er na afloop ook wel blijk van dat er meer was binnen gehengeld dan vooraf op was ingezet.

Junior Albertus, die qua postuur en spel sterk doet denken aan Género Zeefuik, zat na afloop op de staantribune en lachte zijn tanden bloot. ,,We moesten diep gaan en kregen misschien teveel. Maar wat is deze overwinning lekker.”

Het waren geluiden die naadloos aansloten op VVSB’ers die aan familieleden en vrienden de uitleg meegaven ‘dat voetbal niet altijd even eerlijk is’. Trainer Wilfred van Leeuwen kwam niet tot andere conclusies, maar baalde ondertussen vooral na over de tegengoal. ,,Dat was van onze kant het niveau van een vierdeklasser. Het gaat drie keer fout in drie tellen tijd. Eerst halen we de voorzet er niet uit, dan staan we lucht te dekken en vervolgens staat mijn keeper te ver voor zijn doel. Daar valt niet op te trainen.”

Het doelpunt halverwege de tweede helft van Henk Bakker bleek dodelijk. De spits had aanvankelijk geen basisplaats, maar mocht toch starten vanwege van het feit dat Simon Yzerman in de warming-up van dichtbij een bal in het gelaat had gekregen en dizzy werd afgevoerd.

Bakker knikte hard en hoog in bij de situatie waar VVSB nalatigheid mocht worden verweten. Na die goal ging, zo vond Van Leeuwen, de thuisploeg pas echt voetballen en hing er ongeveer een halfuur een gelijkmaker in de lucht, maar die kwam er niet.

De eerste tegenslag voor VVSB viel kort na het begin te noteren. Bas Ruigrok raakte geblesseerd aan de enkel en de ernst daarvan was nog niet in te schalen vanwege de dikte. De gastheren waren niet uit het veld geslagen en er ontrolde zich een pittig duel, waarin grote kansen uitbleven. VVSB had geluk dat een omhaal van Robby Holder via de paal en Ronald van der Meer geen treffer opleverde, maar Frans van Niel had op slag van rust ook zomaar de 1-0 kunnen binnen glijden.

Na de pauze bonsden Tommy Bekooij en Vladimir Jozic op de deur, maar moest Van der Meer zich ook strekken bij een sluwe genomen vrije trap van Nick de Graaf. Na de goal van Bakker van de een kwartaal terug nog op sterven na dood zijnde club, drong VVSB nadrukkelijk aan maar WKE bleef met kunst-en vliegwerk overeind. Zo zag ook Dick Heemskerk, assistent-trainer van Rijnsburgse Boys, die dit keer vooral niet ondersteboven zal zijn geweest van de aanvalslinie van de komende opponent. Juist in de voorbije weken de linie die zo op dreef was.

Van Leeuwen: ,,Legio kansen hebben we niet gehad, maar we hebben zeker in de tweede helft goed positiespel laten zien waarbij we rond de zestien spelers vrij kregen. Uit die talrijke situaties hadden we onszelf moeten belonen. Maar je krijgt nu eenmaal niet altijd waar je recht op hebt.”

VVSB-WKE 0-1 (0-0). 66. Bakker 0-1. Scheidsrechter: Cairo. Toeschouwers: 600.

VVSB: Van der Meer, Van der Slot, Zwart, Kraaijvanger (83. Tichem), Vijlbrief, Jozic, Van Niel, Ruigrok (9.Schell), Bekooij, Parami, Tavilla (57.Serbony).

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.