Anderhalf miljoen Oudendijkseweg

Erna Straatsma
Woubrugge

Kaag en Braassem trekt anderhalf miljoen euro uit voor verbetering van de Oudendijksweg in Woubrugge.

De smalle dorpsweg is verzakt en gevaarlijk voor grote vrachtwagens die er regelmatig overheen rijden. Ruim negen ton gebruikt de gemeente om het noordelijk deel van de weg weer te verstevigen. er komt nieuwe beschoeiing bij de poldersloten langs de weg. Ook krijgt de weg nieuw asfalt.

De verzakking is niet veroorzaakt door het hoogheemraadschap van Rijnland, stelt wethouder Yvonne Peters. ,,Het hoogheemraadschap heeft minder diep gebaggerd dan mag.’’ Eerder werden in de gemeenteraad van Kaag en Braassem vermoedens geuit dat de verzakking is veroorzaakt door de baggerwerkzaamheden. Peters: ,,Rijnland heeft niets verwijtbaars gedaan.’’

Kruispunt

Bijna vijf is nodig voor een aanpassing van het kruispunt N446/Oudendijkseweg. Hier maakt de gemeente een rotonde met een aparte opstelstrook voor vrachtwagens. De aanpassing moet de kruising veiliger maken en opstoppingen voorkomen.

In januari van dit jaar heeft de gemeenteraad al ingestemd met het budget voor aanpassing van het kruispunt.

Brandbrief

Boeren in de buurt klagen al langere tijd over de slechte staat waarin de oudendijksweg verkeert. De Land- en tuinbouworganisatie (LTO) schreef begin dit jaar een brandbrief over de ’te gevaarlijke en te smalle weg’ aan de gemeente Kaag en Braassem.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.