Nieuwe McDonald’s Leiden wacht nog even op stroom

Marieke de Kok
Leiden

Het nieuwe McDonald’s-restaurant aan de Leidse Rooseveltstraat gaat op z’n vroegst volgende week open. Eigenaar Walther Jacobs verwacht eerder dat het ’in de loop van de maand’ wordt. Het fastfoodrestaurant lijkt af: meubilair staat klaar, team is compleet en de keuken is gereed. Maar stroom is er nog niet.

Jacobs: ,,We hebben nu bouwstroom. Daar kunnen we het licht mee aandoen, maar daar kan de airco niet op draaien.’’ De restauranteigenaar verwacht dat stroom binnen enkele dagen geregeld kan worden door Liander. Vervolgens moeten alle elektrische apparaten op de juiste manier worden ingesteld waarna het personeel kan proefdraaien. ,,Het team is compleet en kan in principe elk moment beginnen.’’

Het afronden van de werkzaamheden aan het kruispunt Rooseveltstraat-Voorschoterweg (N206) valt ongeveer samen met de opening, verwacht Jacobs.

Omdat de hamburgerketen naar verwachting nogal wat mensen aantrekt, en het kruispunt vaak vast staat, wilden ondernemers in de omgeving liever dat McDonald’s pas openging als het kruispunt helemaal af is. ,,We hebben afgesproken dat we in principe nu al, nu het kruispunt gedeeltelijk is afgesloten, open kunnen gaan. Maar nu de opening iets langer duurt, valt het waarschijnlijk ongeveer samen.’’

De gemeente is 18 september klaar, maar vanaf oktober werkt de provincie ook nog aan de N206.

Overigens mikt het filiaal vooral op gasten uit Leiden en niet zozeer op automobilisten van de A4. ,,Voor een grote mast een M erop moet je een speciale vergunning hebben en daar is in dit geval geen sprake van.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.