Laden elektrisch rijden kan vooral in Sassenheim

Redactie Leidsch Dagblad
teylingen

Teylingen krijgt op korte termijn zeven oplaadpunten voor elektrische auto’s. Zes komen er in Sassenheim, één komt in Voorhout. De gemeente vraagt er zelf twee aan; één bij het gemeentekantoor in Sassenheim en één bij het bestuurskantoor in Voorhout. Woonstichting Vooruitgang wil er graag twee bij het kantoor in Sassenheim. De overige zijn aangevraagd door particulieren in Sassenheim die al een elektrische auto hebben of er één willen kopen.

De laadpalen worden verkregen via E-laad.nl. Deze stichting heeft tot doel het aantal laadpunten voor elektrische voertuigen te verhogen in Nederland. Op die manier hoopt de stichting meer mensen zover te krijgen op elektriciteit te gaan rijden. E-laad.nl betaalt de kosten voor de laadpunten. Ook het beheer, onderhoud en het verhelpen van storingen komt voor rekening van E-laad. Verkeersborden en de aanleg van een kabel zijn voor de gemeente. In totaal verwacht Teylingen enkele honderden euro’s kwijt te zijn. De stroom uit zo’n laadpunt is groene stroom.

Teylingen wil bewoners het goede voorbeeld geven en schaft naar verwachting zelf twee elektrische voertuigen aan. E-laad.nl wil over ongeveer twaalf weken de laadpunten neerzetten. Wie gebruik wil maken van de paal kunnen via E-laad.nl een pas aanvragen waarmee je een auto kunt opladen. Voor de pas worden alleen administratiekosten gerekend, opladen is tot medio 2012 gratis. Daarna wordt een verrekenmodel ingevoerd.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.