Start- en landingsbaan vliegkamp al snel weg

Dick van der Plas
Katwijk

’Valkenburg’ is al begin volgend jaar een vliegveld zonder start- en landingsbanen. Bouwbedrijf Heijmans begint eind van deze maand vrijwel direct met het saneren van de oude strips en begin volgend jaar met de ontmanteling van de huidige baan. Voor de afvoer van grond en puin wil het bedrijf een speciale op- en afrit naar de N206 maken, om de overlast door vrachtverkeer zoveel mogelijk te beperken.

Dat bleek maandagavond tijdens een informatieavond voor omwonenden van het vliegveld. De vrees voor hinder door verkeer, geluid en stof was daar een terugkerend onderwerp. Omgevingsmanager Christa Hamelink en haar collega’s van Heijmans beloofden alle maatregelen te nemen om de overlast tot een minimum te beperken. ,,En anders moet u zo snel mogelijk aan de bel trekken.’’ Veel grond en puin blijft overigens op het terrein en wordt hergebruikt bij de inrichting.

Gelopen race

De vergunning voor een op- en afrit naar de N206 - ter hoogte van de huidige bushalte net na het viaduct - is nog geen gelopen race. Heijmans verwacht binnen drie weken uitsluitsel van gemeente en provincie.

Het bouwbedrijf heeft de opdracht om het centrale binnengebied van het vliegveld bouwklaar te maken. Dat betekent dat de bebouwing aan de westzijde - met onder meer de Theaterhangaar en bedrijfsbebouwing - voorlopig gewoon blijft staan. Datzelfde geldt voor de verkeerstoren, het pompstation van Dunea en de bunkers.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.