Symbiose-onderwijs bij KTS

Erna Straatsma
Voorhout

De bouw van een nieuw PC Hooftcollege naast de KTS Voorhout gaat niet door. In plaats daarvan wil de Voorhoutse technomavo onderdak bieden aan circa dertig leerlingen uit het speciaal onderwijs.

Het oorspronkelijke idee van een nieuw schoolgebouw voor zo’n 55 gedragsgestoorde kinderen van de Leo Kannerschool, op het terrein van de KTS, is door bureaucratische problemen mislukt. Allerlei regelgeving maakte het onmogelijk om met twee scholen, een van regulier voortgezet onderwijs en een van speciaal onderwijs, samen te werken. ,,Ik zat op een gegeven moment wekelijks op het ministerie om hier over te praten’’, aldus Benno Wiggers van het Samenwerkingsverband Voortgezet Speciaal Onderwijs Duin- en Bollenstreek. ,,Maar het bleek niet te kunnen.’’

Het idee is nu dat leerlingen de onderbouw van de mavo in Leiderdorp doen en de laatste twee schooljaren in Voorhout doorbrengen. Daar kunnen ze techniekvakken volgen en een vakdiploma halen.

Voor extra huisvesting heeft de KTS een bedrag van zo’n 500.000 euro van de gemeente nodig. Naar verwachting buigt de lokale politiek zich na de zomer over de aangepaste plannen.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.