Ruim 3000 enthousiaste, Leidse kinderen zingen in minikoraal

Ruim 3000 enthousiaste, Leidse kinderen zingen in minikoraal / foto Dick Hogewoning

Renée van der Nat
Leiden

Normaal gesproken staat burgemeester Pieter van der Werf moederziel alleen in het gelijknamige park in Leiden en kijkt hoog op zijn sokkel over een deel van het park, het Steenschuur en de Langebrug. Bij mooi weer liggen er mensen te zonnen in het gras of zijn ze gemeen. Dan gooien ze afval bij zijn been met soms wat graffiti daar overheen. Dan doet staan in het park pijn maar Pieter van der Werf krijgen ze niet klein.

Zo ongeveer begint het lied over de burgemeester van Leiden die in 1574 niet voor de Spanjaarden boog. Van der Werf is ook de burgemeester van een mooie stad maar zoekt ook wel eens een ander plekje in Leiden. Dus komt hij één keer per jaar van zijn zuil en gaat naar de Garenmarkt waar hij samen met zo’n 3000 kinderen uit de hoogste groepen van basisscholen uit Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude een aantal liederen ten gehore brengt: de twintigste minikoraal. Met het vieren van 2 en 3 oktober kan je immers niet vroeg genoeg beginnen.

Van der Werf leeft uiteraard niet meer maar heeft in schooldirecteur Eric Filemon een waardig opvolger gevonden. Zo ook maandagmiddag toen de Garenmarkt weer zwart zag van de kinderen, begeleiders, ouders, bestuursleden en commissarissen van de 3 October Vereeniging en andere belangstellenden die luidkeels met de 14 liedjes meezongen.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.