Veel succesnummers op feest van het laken

Loman Leefmans
Leiden

De namen toonden al een nauwe verwantschap. Nu gaan ook de organisatie van de Leidse Lakenfeesten en de Lakenhal veel inniger samenwerken dan tot nu toe het geval was. Bij de traditionele peurbakkentocht is ’lakens’ het thema, Leidenaars worden aangespoord een laken buiten te hangen en de expositie Zeven Eeuwen Leids Laken wordt tijdens de Lakenfeesten gepromoot. De festiviteiten duren van donderdag de 26ste tot en met zondag de 29ste van deze maand.

Bij de presentatie van het programma, waar anders dan ín de Lakenhal, stonden vertegenwoordigers van beide organisaties zij aan zij. Voor een kort college over de historie van het Leidse laken, maar ook om het zomerfeest aan te kondigen. Een optreden van Nielson, een sleepbootdag, en de aanstelling van voormalig CDA-wethouder Jan-Jaap de Haan als voorzitter van de vijfkoppige jury van de peurbakkentocht, waren drie in het oog springende nieuwtjes. Ook komt er een groot Neerlandstalig festival op het stadhuisplein en wordt de uitslag bekendgemaakt van de Tientje voor T.rex-actie van Naturalis.

Familiedag

Vaste waarden als diverse themamarkten, drakenbootraces, Leiden Culinair, kermissen, bierfestival, en optredens bij de Morspoort staat ook dit jaar weer geprogrammeerd en het straatmuziekfestival de Gouden Pet, op de zondagse familiedag, krijgt meer ruimte en aandacht.

WK-voetbal

Zoals bij alle openluchtactiviteiten in Nederland is slecht weer de voornaamste tegenstander voor de organisatoren, maar dit keer kan ook het WK-voetbal als spelbreker optreden. Er staan in het Lakenfeestweekeinde twee kwartfinales gepland, waar de organisatie nadrukkelijk geen rekening mee heeft gehouden. Wat bij de presentatie al snel tot de grap leidde dat de kans op regen aanzienlijk groter is dan dat Oranje de kwartfinale in Brazilië haalt.

Voor het volledige programma komt het Leidsch Dagblad later deze maand met een uitgebreide bijlage.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.