Verdachten misdrijf Leiden zitten in beperking

© Foto: politie

1 / 3
Annet van Aarsen
Leiden

De overleden man die zondagavond in een portiekwoning aan de Tomatenstraat in Leiden werd aangetroffen, blijkt door een misdrijf te zijn omgekomen. De politie wilde nog niets zeggen over de identiteit van het slachtoffer en ook niet over de toedracht.

Het slachtoffer, dat zondagavond door een misdrijf in een woning aan de Tomatenstraat in Leiden om het leven is gekomen, is een man. Maar de politie doet nog geen uitspraken over zijn identiteit of leeftijd en ook niet over hoe hij om het leven is gekomen.

De twee mannen die zijn aangehouden bij de woning - onder wie volgens buurtbewoners de hoofdhuurder van de portiekwoning - zijn Leidenaars van 30 en 45 jaar oud. Ze worden - aldus de politie - verdacht van ’mogelijke betrokkenheid bij het overlijden van het slachtoffer’. De twee mannen zitten in ’volledige beperkingen’ vast. Zij mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Het stoffelijk overschot werd zondag rond kwart voor acht gevonden door agenten, die op een melding waren afgekomen. Meteen daarna werd de straat afgezet. Forensische rechercheurs onderzochten de woning en de omgeving van de plaats delict. Verder hoorden rechercheurs getuigen bij een buurtonderzoek. Een Team Grootschalig Optreden (TGO) is inmiddels opgezet. Dit rechercheteam werkt onder leiding van een officier van justitie aan de zaak.

Opnieuw onderzoek

In de Tomatenstraat is maandag opnieuw uitgebreid onderzoek gedaan in de woning. De portiek - die met vier huishoudens wordt gedeeld - bleef de hele dag afgezet met hekken met zwarte zeilen. Forensische opsporing ging naar binnen en ook de tactische recherche bezocht de portiekwoning.

Zondagnacht waren er ook al rechercheurs tot laat in touw op het adres. Rond half twee ’s nachts werd het slachtoffer met een lijkwagen weggebracht.

Het is nog steeds onduidelijk wat zich heeft afgespeeld in de portiekwoning. Een buurtbewoner meldde zondagavond dat er eerder op de dag al gedoe was geweest, dat er geschreeuw werd gehoord en ruzie. De hoofdbewoner van de plaats delict woonde nog niet zo lang in de Tomatenstraat, maar buurtbewoners zeggen dat hij niet van onbesproken gedrag was. Eerder werd de man al eens opgepakt door de politie, maar voor de omwonenden is onduidelijk waarom dat gebeurde.

Het rechercheteam roept getuigen op om zich te melden, net als mensen die op een of andere manier informatie hebben die het onderzoeksteam kan helpen bij het onderzoek.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.