Zorg en Zekerheid blijft het Leidse basketbal trouw

Een elegante score van Rogier Jansen tijdens een basketbalwedstrijd van ZZ Leiden.

Een elegante score van Rogier Jansen tijdens een basketbalwedstrijd van ZZ Leiden.© Archieffoto Hielco Kuipers

Hielke Biemond
Leiden

Basketbalclub Zorg en Zekerheid Leiden heeft het contract met de loyale hoofdsponsor voor drie seizoenen verlengd, met een optie voor een vierde jaar.

De club draagt de naam van de Leidse zorgverzekeraar sinds de terugkeer in de eredivisie in 2006. In de nieuwe overeenkomst blijft de financiële bijdrage van Zorg en Zekerheid volgens Hennie Limberger, lid van de raad van bestuur, op hetzelfde niveau als de laatste drie jaar.

Hij spreekt van ’een verantwoorde investering in de naamsbekendheid’. Ook wil het bedrijf volgens hem iets teruggeven aan de Leidse samenleving. Het ziet de hoofdsponsoring als effectief middel om jongeren aan het sporten te krijgen.

Op de nieuwjaarsreceptie in januari sprak Limberger al de intentie uit om ZZ Leiden drie jaar langer trouw te blijven. Dat de onderhandelingen over een nieuwe overeenkomst bijna een halfjaar hebben geduurd, kan volgens het bestuurslid niet los worden gezien van de onzekerheid over een nieuwe Vijf Meihal.

Ook hebben de partijen lang gesproken over inhoudelijke veranderingen van de samenwerking. De zorgverzekeraar wil dat de basketbalclub actiever wordt op sociale media en grotere Leidse bedrijven aan zich verbindt om de afhankelijkheid van de hoofdsponsor te verkleinen.

Voorzitter Marcel Verburg spreekt van ’een prachtige nieuwe overeenkomst’. Hij verwacht dat ZZ Leiden zich daardoor kan handhaven in de top vier van de eredivisie.

Meer nieuws uit ZZ Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.