Meer aanmeldingen voor Universiteit Leiden

Liza Janson
Leiden

Universiteit Leiden heeft voor aankomend studiejaar meer aanmeldingen binnengekregen dan het jaar ervoor. Zo’n 6.000 aankomend studenten hebben zich aangemeld, een stijging van 4 procent.

,,Een lichte stijging. Deze cijfers zeggen nog niet zoveel’’, zegt een woordvoerder van de Leidse universiteit. Studenten moesten zich voor 1 mei aanmelden. Het aantal inschrijvingen daalt vaak nog omdat een aantal van hen er uiteindelijk toch van afziet. ,,Deze cijfers zijn dus zeer voorlopig.’’

De stijgende lijn past in de landelijke trend. De VSNU, de vereniging van universiteiten, liet eerder deze week weten dat 73.000 aankomend studenten zich hebben aangemeld voor een universitaire studie, 11 procent meer dan het jaar ervoor.

Internationale studenten

Volgens de VSNU komt de groei vooral door de toename van internationale studenten. Het aantal aanmeldingen uit die hoek nam toe met maar liefst 28 procent. Ook Universiteit Leiden ziet binnen deze groep een toename. ,,Het is inderdaad een trend, vooral het aantal aanmeldingen voor masters neemt toe’’, zegt de woordvoerder. Hoe dat komt? ,,Dat is nog te vroeg om te zeggen, maar in Engeland is bijvoorbeeld het collegegeld veel hoger dan hier.’’

Welke studies populair zijn bij de Leidse universiteit is nog niet bekend. In oktober heeft de universiteit cijfers van de exacte hoeveelheid aanmeldingen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.