Fiks klopt Pernix in kampioenswedstrijd

Redactie Leidsch Dagblad
leiden

De korfballers van Fiks uit Oegstgeest spelen volgend seizoen in de eerste klasse. De kampioenswedstrijd tegen het Leidse Pernix werd zaterdag na verlenging gewonnen: 18-15.

Fiks en Pernix waren samen als eerste geeindigd in de tweede klasse H van de zaalkorfbalcompetitie, waarin ze beide een keer van elkaar wonnen.

Niettemin begon Fiks als licht favoriete ploeg aan het duel in de sfeervolle, met ruim 700 supporters gevulde Vijf Meihal.

De Oegstgeestenaren maakten de favorietenrol in eerste instantie ook waar. Fiks nam een 2-5 voorsprong en leek geinspireerder en minder geimponeerd door de ambiance. De ploeg van Hans Seip speelde ook slimmer en dwong regelmatig strafworpen af, waar Pernix zich in aanvallend opzicht vaak te lief opstelde.

Maar de Leidenaars bleken in het vervolg uit het juiste hout gesneden. Bij 6-6 had Pernix de concurrent achterhaald en bij 8-7 nam het de eerste voorsprong.

Na rust (10-10) zette Pernix de boel zelfs op zijn kop door met 13-10 voor te komen. Waar Fiks zich volledig leek te vergalopperen, was het echter nog niet gedaan. Bij 14-15 had Fiks weer de beste papieren.

Dat het op een verlenging aankwam, was voor het publiek alleen maar een bonus en het bewijs dat beide ploegen niet voor niets na 14 wedstrijden naast elkaar op de ranglijst te vinden waren.

Fiks bewees in de extra tijd het beste met de spanningen om te kunnen gaan. Pernix miste op 15-16 achter een strafworp, waar de Oegstgeestenaren aan de andere kant koel bleven. Fiks scoorde nog twee keer en mocht zich in het feestgedruis storten.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.