Zorg en Zekerheid is iets gegroeid

Zorg en Zekerheid groeide met 2000 klanten.

Zorg en Zekerheid groeide met 2000 klanten.© foto ANP

Marieta Kroft
Leiden

Zorg en Zekerheid telt nu ruim 440.000 verzekerden. Ten opzichte van een jaar geleden zijn dat 2000 klanten meer.

Het zijn er echter minder dan de 445.000 klanten, die de verzekeraar afgelopen najaar nog had. Volgens woordvoerster Majo van der Meijden heeft dat vooral te maken met de buitenlandse arbeidskrachten. ,,Ze zeggen eind van het jaar op omdat ze terug naar hun land gaan. Nu komen ze weer terug en zie je het aantal verzekerden bij ons weer stijgen.’’

Van der Meijden is tevreden met het resultaat. ,,De groei is minder hoog dan voorgaande jaren, maar onze uitstroom ligt lager dan het landelijk gemiddelde. Bij ons vertrok slechts 5,5 procent, terwijl het landelijk gemiddelde op 6,4 procent ligt.’’ Vorig jaar groeide Z en Z met 15.000 klanten.

De in Leiden gevestigde verzekeraar zag vooral een groei van de goedkopere Zorg Gemak Polis. Achtduizend mensen kozen ervoor, waarvan de helft bestaat uit nieuwe verzekerden. Wie voor deze polis kiest, is elf euro per maand goedkoper uit dan bij veel gekozen Zorg Zeker Polis. Het verschil tussen de twee is vooral dat verzekerden met de Zorg Gemak Polis hun rekeningen zelf online moeten invoeren. Ook krijgen ze iets minder vergoed als ze naar een niet gecontracteerde zorgaanbieder stappen.

Net als voorgaande jaren bedraagt het aantal verzekerden met een aanvullende verzekering 83 procent.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.