Groenendijk tegen komst kerkvilla’s

Groenendijk tegen komst kerkvilla’s
Zeven villa’s zijn gepland in de pastorietuin aan de Rijndijk.
© foto leidsch dagblad
Hazerswoude

Het wijkcomité Groenendijk verzet zich tegen de bouw van zeven villa’s in de pastorietuin van de Scheepjeskerk in Hazerswoude-Rijndijk.

,,Wij willen praten met de wethouder over dit plan’’, zegt Jan Wesselingh van het buurtcomité dat vorige week een drukbezochte informatieavond in Pleyn 68 organiseerde.,,Zo’n honderd buurtbewoners en parochianen zijn daar geweest. Een brede groep verzet zich tegen de bouwplannen, gesteund door vier organisaties. Zeven villa’s, daar is helemaal geen behoefte aan. Doe liever iets voor jongeren uit deze buurt.’’

De bouwplannen zijn van projectontwikkelaars De Langen & Van de Berg uit Bergambacht, in samenwerking met Goudkuil Bouwmanagement uit Koudekerk aan den Rijn. Deze partijen hebben met Heilige Thomasparochie, waaronder de Scheepjeskerk valt, een bouwovereenkomst gesloten. De gemeente Alphen aan den Rijn wil meewerken aan het plan.

Het wijkcomité schaart zich achter de stichting Scheepjeskerk, die ook niks voelt voor bebouwing van de kerktuin langs de Rijndijk. Deze stichting presenteerde vorig jaar het idee om het voormalige klooster bij de Scheepjeskerk te verbouwen voor jongerenhuisvesting. In het gebouw zou plek zijn voor voor zo’n acht à tien studio’s.

Nu de woningmarkt weer aantrekt, willen de projectontwikkelaars van start gaan met hun plan. Op 8 maart hielden ze een informatiebijeenkomst in Pleyn 68. ,,Daar is bijna niemand naartoe gegaan’’, zegt Wesselingh. ,,De projectontwikkelaars hebben het gewoon niet aangekondigd. Wij hebben toen zelf een bijeenkomst georganiseerd. En nu hopen we dat we binnenkort met een wethouder over onze bezwaren kunnen praten.’’