’VVSB mag hier best even doodziek van zijn’

Mart Spierdijk
Haaksbergen

Met een wazige blik keek VVSB-trainer Wilfred van Leeuwen voor zich uit. De feeststemming in het HSC-kamp, recht tegenover hem, probeerde hij hard te negeren. Een ’niks-aan-de-hand-wedstrijd’ had voor de Noordwijkerhouters moeten eindigen met het vieren van het behalen van de landelijke tweede divisie. Diep in blessuretijd ging dat mis. En dat was voor de Voorhoutse oefenmeester maar moeilijk te bekroppen.

In de 93ste minuut mocht het matig aanvallende HSC’21 nog een laatste corner nemen. Een echte scoringskans viel er voor de Haaksbergers tot dat moment nog niet te noteren. Ook deze hoekschop leek in eerste instantie niet gevaarlijk te worden, maar kwam uiteindelijk toch voor de voeten van Robbert Willems. De HSC’er twijfelde niet en zag vervolgens zijn inzet door een flipperkast van benen en via VVSB-keeper Ronald van der Meer in het doel verdwijnen.

„Ongelofelijk, dit gebeurt ons wel te vaak. Tegen AFC en tegen TEC is het ons ook gebeurd. En dat je dan nu hoort dat je met een punt zeker was geweest van de tweede divisie, maakt het allemaal extra zuur”, vertelde centrale verdediger Stefan Kraaijvanger. Een oorzaak benoemen voor de late tegengoals die de Amsterdammer zelf opsomde, vond hij moeilijk. „Als er al een oorzaak is, dan zou ik die niet weten. Dit was in ieder geval ongelukkig.”

Pech

Van Leeuwen was het daar niet helemaal mee eens. Toen het woord ’pech’ viel, moest hij even nadenken. Maar niet veel later kwam er een heel duidelijk antwoord: „Pech? Nee, dat vind ik niet. Elk doelpunt is te voorkomen en ook deze”, zei Van Leeuwen. „In eerste instantie moet Tim (de Rijk, red.) die corner niet weggeven, maar die bal over de zijlijn rammen. En bij dat schot is er niemand die zich met zijn hele leven ervoor gooit.”

Frans van Niel, die bij het doelpunt op de doellijn net geen redding kon brengen, kon niet anders dan zijn trainer daar gelijk in geven. De middenvelder zag wel van heel dichtbij dat HSC’21 bij het doelpunt alle geluk van de wereld had. „Ronald (van der Meer, red.) raakte die bal aan. Toen kon ik er niet meer op reageren, anders had ik hem gewoon van de lijn gehaald”, legde Van Niel uit.

Afgezien van het doelpunt in extremis viel er tijdens de negentig reguliere minuten weinig noemenswaardigs te noteren. VVSB gaf nagenoeg geen kans weg, maar kwam zelf ook nauwelijks bij het vijandige doel. Alleen Maikey Parami kreeg in de eerste helft een goede kans na een mooie pass van De Rijk. De vleugelaanvaller probeerde de keeper te passeren, maar werd toen alsnog goed verdedigd. „Het was echt een draak van een wedstrijd. Wij stonden vandaag heel goed, maar zij eigenlijk ook. Dan moet je een punt over de streep trekken”, analyseerde Van Leeuwen.

Pit

Toen na afloop bleek dat FC Lienden had gewonnen bij Magreb, was het kampioenschap voor VVSB definitief uit zicht. De enige woorden die daar aan vuil werden gemaakt waren van Van Niel. „We hebben vandaag niet met de pit gespeeld om kampioen te worden. Dan word je dat dus ook niet.”

Van Leeuwen sloot af: „Die tweede divisie gaan we nog wel halen. Dat weet ik zeker, maar je had vandaag van alle druk af kunnen zijn. Daar mag je best wel even doodziek van zijn.”

VVSB: Van der Meer, Van der Slot, Zwart, Kraaijvanger, De Rijk, Jozic, Tichem, Van Niel, Parami, Serbony (70. Tavilla), Bekooij.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.