Zege Sporting Trigon in slotminuut

Korfbal

Sporting Trigon behaalde in de hoofdklasse op de valreep een 17-16 overwinning op SDO (K).

Mandy Bekooy, Esther Paauw, Jordy Smeele en Michael Star leken het duel tussen 11-8 en 15-10 vroegtijdig te beslissen, maar het werd toch nog spannend (16-16). ,,Wij waren in principe beter, alleen raakten we een beetje in paniek door hun opportunistische spel”, oordeelde coach Maarten van Vliet. Mandy Bekooy zorgde twintig seconden vóór tijd met een ver schot voor een goede ontknoping.

Tempo blijft in de overgangsklasse ongeslagen lijstaanvoerder. Uitbij Vriendenschaar werd gewonnen: 14-18. Het achttal van Jessica Zeevaart zag de thuisploeg op 13-14 een strafworp missen, waarna Jelle Steenbeek vanaf de stip wel toesloeg (13-15). Vervolgens konden Tom Steenbeek en Edwin van der Weijde door het sterke afvangen van invallende routinier Jet van Duin twee keer op afstand raak schieten.

Fiks miste in de beginfase bij AKC een aantal goede kansen en raakte vervolgens op achterstand (3-0, 7-4 rust). De Oegstgeestenaren lieten zich niet ontmoedigen door een gemiste strafworp op 15-12 en bleven strijden voor een goed resultaat. In de laatste elf minuten zorgden Ilse Hazekamp, Dominique Roest, Kevin Vreeken en Dominic van Welzen voor een 16-16 eindstand.

Pernix nestelde zich op de tweede plaats door een regelmatige 22-14 overwinning op DOS Kampen. De ploeg van Eric den Dekker had in de eerste helft moeite met het fysieke tegenspel (9-6 rust) en nam in het vervolg goed de tijd om in de tegenwind de beste kansen uit te spelen. Daan Heijnis (6), Sven Kuipers (4) en Vincent van Beek (3) namen meer dan de helft van de productie voor hun rekening en Joost Kuipers viel uit met een vingerblessure.

Eersteklasser

Velocitas begon goed tegen IJsselvogels, maar kon na een gemiste strafworp op 2-0 nooit verder uitlopen dan één punt (8-7 rust). Debby Halvemaan, Ivar van Driel (2), Jet van Osnabrugge en Pieter Paardekoper leken na 8-9 de doorbraak te forceren met 14-11. In de laatste vijf minuten speelde de verdediging te onrustig en werd het mede door twee strafworpen nog 15-15.

KZ Danaïden kreeg bij Synergo een flinke nederlaag te slikken met 31-13. De Leidenaars openden pas op 5-0 de score en waren bij rust al hopeloos achter geraakt (19-5). Deborah Kraaij, Robin Bekken (3) en Amy de Wit en Ferdy Nieuvaart (2) scoorden meer dan eens.

Tweedeklasser Madjoe had beslist meer verdiend dan een 13-12 nederlaag bij Korbatjo. ,,Wij missen in de slotfase een strafworp en bij hen valt er een geluksbal in”, verzuchtte coach Jordy Lepelaar. Annemarie Zwaan was als invalster topscorer met drie goals voor Roelof Hogewoning en Maurits Vink, die elk twee keer scoorden.

Knap

Derdeklasser Crescendo behaalde een knappe 20-13 overwinning op titelkandidaat PSV. De Leidenaars konden voor rust ook met tegenwind al een voorsprong nemen (9-8). Wesley van Oevern (3), Joris Cornelissen, Daan Huigsloot, Joey van Oevern (2), Shantal Verwey en Liza van Noort buitten daarna het windvoordeel optimaal uit.

Vierdeklasser Fluks hield in de eerste helft gelijke tred met SEV, al was de 3-3 ruststand mager. De Noordwijkers vielen echter aan het einde van de wedstrijd stil. Goals van Maurits Vos, Wouter Westgeest (2) en Maurits van Westerop konden een 9-5 nederlaag niet meer afwenden.

Meer nieuws uit Sport Regionaal