Knallende editie SKA-feest trekt minder publiek

Redactie Leidsch Dagblad
Katwijk

Het heffen van entreegeld lijkt zijn invloed te hebben op de bezoekersaantallen van het oud en nieuw-feest van SKA (Stichting Activiteiten Katwijk). Toen het evenement in 2011 nog gratis was, werd het bezocht door een kleine 5000 jongeren. Dat aantal daalde vorig jaar - toen vijf euro moest worden betaald - tot 3600. En nu de entreeprijs is verhoogd tot tien euro, hebben een kleine 3000 jongeren het nieuwe jaar ingeluid op het festivalterrein.

Het feest is ooit opgezet om overlast en vernielingen in de nieuwjaarsnacht te voorkomen. De gemeente Katwijk maakte het festival met subsidie mogelijk. Die bijdrage is teruggeschroefd, waardoor de organisatie zich genoodzaakt zag entreegeld te heffen. ,,Anders was het absoluut niet mogelijk het feest te organiseren.’’

SKA werkt volgens het principe van, voor en door jongeren. Al weken van te voren waren honderden jongeren druk bezig om het feest van het jaar mogelijk te maken. Ondanks het slechte weer en de harde wind zijn ze er in geslaagd om een tentenkamp neer te zetten en te laten staan, met speciale dank aan zandhandel Johan Guyt BV voor het strategisch plaatsen van een aantal grote vrachtwagens.

Al met al kijkt SKA terug op een geslaagd evenement. Binnenkort wordt begonnen met de voorbereiding voor de volgende editie.

Wie mee wil doen of tips heeft om het evenement te verbeteren, kan contact opnemen met SKA via info@skakatwijk.nl

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.