Meerburg degradeert uit de tweede klasse

Zevenhuizen

Meerburg is zondag na een jaar in de tweede klasse weer gedegradeerd. De ploeg van Ron de Roode kon zich niet meer voldoende opladen voor de laatste kans op lijfsbehoud. Middenmoter Groeneweg was met 2-1 te sterk.

Muisstil was het na afloop in de kleedkamer. Bij de club waar gezelligheid na afloop hoog in het vaandel staat, keken nu de meeste spelers een beetje wazig voor zich uit. Niemand zei wat. Natuurlijk hing de degradatie al een tijdje in de lucht, maar als het eenmaal zo ver is, doet het pas echt pijn.

Hoop was daar de afgelopen weken nog het medicijn tegen. ,,Na de nederlaag vorige week tegen Donk zag je wel dat het geloof al minder was. Maar het kon toch nog, zolang het kan moet je gewoon blijven gaan’’, zei middenvelder Ramon Weijers, die door een enkelblessure de laatste weken moet toekijken.

Niet klaar

Dat was wel makkelijker gezegd dan gedaan. Op het veld leken de Zoeterwoudenaren niet echt klaar om te strijden voor de laatste kans. Meerburg kwam nog wel op voorsprong; een corner werd door Jorge Bonekamp richting de goal gekopt en Jeroen Verboon gaf uiteindelijk het laatste zetje.

Het doelpunt had het steuntje in de rug moeten zijn. Misschien dat de tussenstand voor paniek kon zorgen bij concurrent DOSR, dat ook punten moest verspelen om Meerburg te redden. Zo ver kwam het dus niet.

,,We konden ondanks een lekkere start niet doordrukken. Mentaal zijn we niet sterk genoeg gebleken. De koppies hangen te snel als er iets fout gaat, ook al is dat iets kleins’’, aldus trainer De Roode.

Slordig

Het duurde een half uur voordat de stand weer gelijk was en eigenlijk was het aan keeper Patrick Bom te danken dat dat nog zo lang duurde. Meerburg was heel slordig in balbezit en kwam daarom niet tot een fatsoenlijke aanval.

Alleen middenvelder Sjors Brandsma en invaller Frits Müller haalden een redelijk niveau. De rest maakte vaak verkeerde keuzes, handelde veel te traag of was gewoon niet scherp.

Na rust, toen ook doorkwam dat DOSR met 2-0 voor stond, was de pit er helemaal uit. Dat het maar 2-1 werd, kwam omdat de thuisploeg het vizier ook niet op scherp had.

Te vroeg

Ondanks dat er op het veld al berusting leek te heersen, was de pijn van de degradatie na afloop duidelijk voelbaar. Voor relativeren was het zelfs bij de nuchtere Zoeterwoudse club nog te vroeg. Vooruitzichten naar een seizoen waarin Meerburg weer meedoet om het kampioenschap en weer een derby tegen SJZ konden niemand nog troosten.

De Roode: ,,Je wilt altijd op een zo hoog mogelijk niveau ballen. Dit was ook nog eens een heel leuke competitie. Vooral voor de jonge jongens is het jammer. Als we dit seizoen waren doorgekomen, hadden we volgend seizoen met een jongere groep kunnen doorontwikkelen. Nu is het uithuilen en opnieuw beginnen.’’

Meerburg: Bom, Paulides, Verboon, Van Diemen (56. Loos), De Leede, B. Muller, Van der Meer, De Jong (27. F. Müller), Van der Poel, Bonekamp (62. Becker Hoff).

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.