Compassie

Peter Hovestad

Het maakt niet uit hoe ze over je praten, áls ze maar over je praten. Die klassieker hangt ongetwijfeld boven Donald Trumps bed.

Hoe persoonlijk of pijnlijk de kritiek op de presidentskandidaat ook is, hij brult het weg en viert het aantal keren dat zijn naam is genoemd. Schrijnend nieuw slachtoffer is Khizar Khan, of eigenlijk diens echtgenote.

Moslim Khan ontroerde tijdens de Democratische conventie door te vertellen over zijn zoon, die als militair was gestorven voor Amerika. ’Als het aan Donald Trump had gelegen zou hij nooit in Amerika hebben gewoond’. Khan toonde de grondwet en riep Trump op die eens te lezen. In een gisteren uitgezonden interview kreeg Trump er vragen over.

Zijn eerste reactie? Het was hem opgevallen dat mevrouw Khan, die naast haar man stond, niets zei. Kennelijk mocht de moslima van haar man niet spreken, suggereerde Trump.

Kan het nog schrijnender? Altijd. Trump werd in Khans speech ook verweten geen enkel offer voor Amerika te hebben gebracht. Wat hij daarvan dacht, werd hem gevraagd.

Het woord bleek hem vreemd, hij pochte slechts over de ’tienduizenden banen’ die hij creëerde. In het interview ontkende Trump overigens contact te hebben met de Russische president Poetin. Da’s eigenlijk jammer, want zelfs die zou hem nog iets over compassie kunnen leren.

Meer nieuws uit Regio

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.