Nieuwbouw SJC in 2020 gereed

De huidige accommodatie van voetbalvereniging SJC gaat vanaf 2018 op de schop.© Archieffoto Hielco Kuipers

Peter van der Hulst
Noordwijk

De kersverse hoofdklasser in het zondagvoetbal SJC beschikt vanaf voorjaar 2020 over een geheel vernieuwde accommodatie. Als alles volgens plan verloopt, beginnen de werkzaamheden in mei 2018 en kan twee jaar later de bal op het aangepaste complex rollen.

De gemeente Noordwijk laat zelf het ontwerp voor de accommodatie van SJC maken. Op die manier is de kwaliteit van de uitvoering maximaal gegarandeerd. Pas als de tekeningen klaar zijn, wordt het project aanbesteed.

Aannemers kunnen zo voornamelijk op de prijs concurreren. Om zoveel mogelijk te voorkomen dat er zaken bij de realisatie fout gaan, wordt vooral voor het maken van het ontwerp de tijd genomen. De gebruikers - naast SJC zijn dat onderwijsinstellingen en het Poppodium - zullen daarbij nauw worden betrokken.

De nieuwe sporthal met binnentribune en vier kleedkamers wordt namelijk ook geschikt gemaakt voor bewegingsonderwijs en concerten. Naast die hal van 24 bij 44 meter, voorziet de bouw in een nieuwe kantine, sponsorhome en buitentribune voor SJC.

Twee kunstgrasvelden verlegd

Op het terrein aan de Lageweg worden twee kunstgrasvelden verlegd en worden twee natuurgrasvelden omgevormd tot een heel en half veld van kunstgras. Ook komen er nog achttien kleedlokalen op het terrein. Door het hoofdveld van SJC te verleggen naar de zijde van de Van Berckelweg moet er een mooie entree van het dorp ontstaan.

De werkzaamheden vinden zoveel mogelijk aaneengesloten plaats. Dat zorgt niet alleen voor lagere bouwkosten, maar er is ook minder geld nodig voor tijdelijke huisvesting. Bovendien is de overlast voor de voetballers van SJC en alle omwonenden zo minder.

Vrachtwagens

Om de veiligheid van de gebruikers van het sportpark te garanderen, zal het bouwverkeer niet door de woonwijk rijden. De zware vrachtwagens zullen via de zijde van de Van Berckelweg van en naar het gemeentelijke sportpark rijden.

De opknapbeurt van de thuishaven van SJC is de laatste grote klus op sportgebied. Eerder al is een nieuw zwembad in Noordwijk gebouwd en is Sportpark Duinwetering - accommodatie van vv Noordwijk en vele binnensportverenigingen - compleet vernieuwd. Elders in het Middengebied zijn nog enkele onderkomens vernieuwd.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.