Pijnlijke thuisnederlaag Rijnsburg tegen Barendrecht

Redactie Leidsch Dagblad
Rijnsburg

Rijnsburgse Boys is er zaterdag niet in geslaagd de bekerstunt tegen FC Volendam een vervolg te geven. Op de eigen Middelmors leden de Rijnsburgers een pijnlijke 1-3 thuisnederlaag tegen Barendrecht, dat nu samen met Katwijk de nieuwe koploper is.

Feitelijk was de wedstrijd al na een kwartier beslist, toen de bezoekers een 0-2 voorsprong hadden genomen. Beide doelpunten werden binnen drie minuten op prachtige wijze gemaakt door Christian Opschoor. Vooral de 0-2 mocht er zijn. Opschoor kegelde de bal van een meter of dertig stijf in de bovenhoek.

Het verdedigend ingestelde Barendrecht kwam in een zetel en weigerde daar in het vervolg van de wedstrijd nog vanaf te komen. De ploeg van Jack van den Berg trok een muur rond het eigen strafschopgebied op, die door Rijnsburg niet geslecht kon worden.

Met twee verse aanvallers, Martijn Gootjes en Remon van Bochoven, probeerde coach Niek Oosterlee na rust nog wel het tij te keren, maar het mocht niet meer baten. Na de 0-3 van Jeffrey Aarts redde Martijn Gootjes in de slotfase de Rijnsburgse eer. Barendrecht speelde op dat moment met tien man, na een rode kaart voor Ramon Salaz een kwartier voor tijd.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.