Bodem kas in zicht in Oegstgeest

Bodem kas in zicht in Oegstgeest / archieffoto HDC Media

Redactie Leidsch Dagblad
Oegstgeest

De gemeentekas van Oegstgeest is afgelopen jaar geslonken van 5,5 tot 0,9 miljoen euro. Wethouder Eric Mackay (VVD) is bovendien van plan een financiële truc uit te halen om een miljoenentekort in Poelgeest weg te poetsen.

Nieuwbouwwijk Nieuw-Rhijngeest, die volgend jaar al af had moeten zijn, is een molensteen die Oegstgeest steeds verder de modder in trekt. Vorig jaar nam wethouder Eric Mackay (VVD/financiën) zijn verlies op de wijk. De teller kwam op 17 miljoen euro verlies te staan. Mackay was trots op zijn ’buitengewoon realistische’ aanpak. ,,Ja, de hemel kan altijd neervallen, maar de risico’s zijn goed afgewogen’’, zei hij toen.

Een jaar later worden de verliezen van Nieuw-Rhijngeest voor 2021 alweer ingeschat op 19,5 miljoen euro. Raadsleden schrokken er donderdagavond van, toen ze twee uur voor de raadsvergadering het jaarverslag bezorgd kregen. ,,Ik wist wel dat nog niet loopt in Nieuw-Rhijngeest, maar zo’n zwaar verlies had ik niet verwacht’’, zegt CDA-fractievoorzitter Marien den Boer.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.