Einde aan zegereeks Katwijk

Dirk Kloos
Waterpolo

Voor eersteklasser Katwijk kwam er een abrupt eind aan een goede reeks uitslagen. In Eindhoven werd ruim verloren van PSV.

De 11-5 score was misschien iets geflatteerd, maar dat PSV vooral aanvallend scherper was leed geen twijfel. Coach Bas Willemse zag zijn ploeg op het grote 30-meterveld drie perioden lang op drie goals achterstand staan. ,,Ook in de laatste periode hadden we nog kansen genoeg, maar ze waren niet aan ons besteed. Sterker nog: tot twee keer toe bleef PSV liggen bij onze counter. Wij misten en dan is het aan de andere kant wel raak.”

Omdat van de concurrentie BZPC en Avena wel wisten te winnen, moeten de Zeekanters op hun tellen blijven passen. Wim van Beelen verschalkte de Eindhovense goalie drie keer.

LZ 1886 deed in de tweede klasse goede zaken. In Deurne werd het plaatselijke DZT ’62 met 8-10 verslagen. Door deze zege blijft LZ 1886 in het spoor van VZV op de derde plaats en is DZT voorlopig naar de middenmoot verwezen. De spirit zat erin, vond trainer Kors van Tilburg. ,,Na de winst vorige week was dit de tweede lastige uitwedstrijd op rij. We hebben geconcentreerd gespeeld en de overwinning was dan ook verdiend.’’ Van Tilburg zag in de Hongaar Daniel Muth zijn topscorer.

Alkemade was aan een opmars bezig in de derde klasse. De mannen van Jack Geerlings staan weer met beide benen op de grond. Het lager geplaatste d’ELFT was met 9-12 te sterk. Door deze nederlaag blijft Alkemade weliswaar op de derde plaats, maar De Vliet en De Kempvis raken uit beeld.

Sassenheim was opgetogen over de 7-8 zege, die behaald werd tegen Westland. De wedstrijd ging de volle vier parten gelijk op. In de slotfase bleek Sassenheim de sterkste. Nadat Westland in de derde periode een 2-4 achterstand had omgebogen naar een 6-5 voorsprong, was het alle hens aan dek voor Sassenheim. Men was op tijd wakker met nog drie minuten te gaan werd de eindstand bereikt. Als de Sassenheimers een toegekende vijfmeterworp hadden benut, was de wedstrijd op slot gegooid. Nu bleef het spannend tot het eindsignaal. De punten bleven echter in Sassenheim. Rens Geurds scoorde vier keer voor Sassenheim.

De vrouwen van Katwijk leverden een uitstekende prestatie. In Dordrecht werd concurrent Dordrecht met 6-11 aan de zege kar gebonden. Door deze overwinning blijft Katwijk mee doen in de strijd om de bovenste plaatsen. Coach Alex Sieval was dan ook een tevreden mens. ,,We speelden echt een prima wedstrijd. Het gaat de laatste weken toch al erg goed. Maar dit was echt de beste tot nu toe.”

Katwijk raakte niet in paniek van een vroege achterstand. Bij 3-3 was de schade gerepareerd. Daarna was er nog maar een ploeg die recht had op de zege. Katwijk stoomde in een keer door naar 3-9. Het was dat de jonge keepster in het Dordtse doel nog wat tegen sputterde, anders was de zege nog hoger uitgevallen. Janine Kuijt was met vier treffers erg trefzeker.

De Katwijkse vrouwen zijn nu Dordrecht gepasseerd en hebben nog vijf punten achterstand op De Zaan met een wedstrijd minder.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.