Leidse gemeenteraad oefent op keuzes maken: sport krijgt het moeilijk

Leidse gemeenteraad oefent op keuzes maken: sport krijgt het moeilijk. Foto: Mark Lamers

Redactie Leidsch Dagblad
leiden

De kasten puilen uit van de plannen, de kluis raakt steeds leger. Zo is het al vele jaren in het Leidse stadhuis. Binnenkort wil de gemeente de kasten rigoureus gaan opschonen. Lastig, want politieke partijen hebben elk zo hun eigen prioriteiten. Daarom hielden wethouders en raadsleden onlangs een soort oefensessie.

Om duidelijk te maken hoe simpel het klinkt plannen te schrappen, maar hoe ingewikkeld het soms is, ontwierp de ambtenarij een spel voor raadsleden en wethouders.

De resultaten van de negen groepen zijn inmiddels bekend. De belangrijkste conclusie: bereikbaarheid krijgt van iedereen prioriteit, nieuwe investeringen in de sport trekken aan het kortste eind.

De deelnemers benadrukken dat de uitkomsten van de oefensessie nog niets zeggen over de keuzes die zij straks echt zullen maken. ,,Sport was een erg grote punt en als je dan tussen sport of minima moet kiezen, gaan de minima voor'', zegt PvdA-raadslid en topspirtcoördinator Tjeerd Scheffer. In het echte levenis het minder zwart-wit en kan de politiek ervoor kiezen sportplan A wel en sportplan B niet uit te voeren. ,,Als ik appeltaart eet, eet ik ook zelden in één keer de hele taart'', aldus Guido Terpstra van de ChristenUnie.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.