Melden bij politie Kaag en Braassem blijft mogelijk via Facebook

© Archieffoto Leidsch Dagblad

Annelies Karman
Kaag en Braassem

De proef waarbij inwoners van Kaag en Braassem en de gemeente Nieuwkoop niet-spoedeisende meldingen bij de politie kunnen doen via Facebook, is een succes. De politie heeft besloten dat melden op deze manier mogelijk blijft, zo laat het team op Facebook weten.

Dat kan via een privébericht aan de politie Kaag en Braassem op Facebook, op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Inwoners van Nieuwkoop en Kaag en Braassem kunnen bij de privéberichten ook foto’s meesturen. De proef loopt al dit hele jaar.

Spoedmeldingen moeten uiteraard via 112 blijven binnenkomen. Ook aangiftes kunnen niet via Facebook. Deze moeten op het politiebureau in Ter Aar, of in sommige gevallen via de website van de politie gedaan worden.

Ook blijft het telefoonnummer voor geen spoed, 0900-8844, vanuit Kaag en Braassem en Nieuwkoop gewoon bereikbaar. De meldingen via Facebook zijn een extra service die het team biedt. De mogelijkheid bestaat overigens dat de politie niet direct reageert op de online meldingen.

Inwoners die de politie op Facebook volgen, reageren positief op het bericht. ’Prima initiatief’, ’top idee’ en ’jullie zijn toppers’, klinkt het daar.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.