Jeugd sportschool Ramirez valt in de prijzen

onze verslaggever
Leiden

Dertien van de veertien jonge wedstrijdjudoërs van de Leidse sportschool Ramirez vielen afgelopen zondag in de prijzen bij het jeugdjudotoernooi in Spijkenisse. Acht van hen haalden de eerste plaats. De achtjarige Geert Niks won de prijs voor meest succesvolle en technische judoër. ,,Van al die prijzen kreeg ik echt wel even tranen in mijn ogen. Ik ben heel trots”, zegt eigenaresse Anna Ramirez.

Drie jaar geleden opende zij haar eigen sportschool. Ze geeft les in judo, Braziliaanse jiu jitsu en grappling. De school begon ooit met een groepje van veertien kinderen, inmiddels heeft Ramirez zo’n tweehonderd leerlingen. Dat haar kinderen het zo goed doen in de competitie wijt ze aan haar passie voor de sport. ,,Ik judo zelf op hoog niveau en dat steekt de kinderen aan, die willen ook heel goed worden.”

Haar leerlingen deinzen dan ook niet terug voor een wedstrijdje. ,,Ze zijn echt niet bang, hoor”, zegt Ramirez. ,,Ze gaan in het weekeinde liever naar een wedstrijd dan dat ze buiten spelen. De groep is heel hecht, ze moedigen elkaar aan en ze wachten op elkaar na de wedstrijden.” In de toekomst hoop zij nog meer enthousiaste leerlingen bij haar sportschool te krijgen. ,,We zijn nog niet de grootste van Leiden, maar zeker wel de beste. Niemand is sterker dan team Ramirez”.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.